Aleksi Rautiainen jatkaa JoMan kapteenina

Joensuun Mailan miesten joukkue pysyy ”Kaljun” komennossa.

Jokeritykki Aleksi Rautiainen on valittu jatkamaan Joensuun Mailan kapteenina myös alkavalla kaudella 2021.

– Mahtava juttu. Joukkueen kapteeniksi valinta merkitsee minulle luottamusta, jota arvostan kovasti, Rautiainen summaa.

– Valinta tuntuu luonnolliselta jatkumolta viime vuoteen, jolloin pääsin taas samaan hommaan. Kapteenina toimiminen on mukava pikkujobi.

JoMan joukkue uudistui talven aikana, kun neljä pelaajaa lähti uusiin maisemiin ja tilalle tuli kaksi – lukkari Ville Väliaho ja toinen lyöjäjokeri Patrik Wahlsten. Kapteeni ”Kalju” on tyytyväinen nykyiseen ryhmään.

– Uudet kaverit ovat kyllä päässeet niin sanotusti syvään päähän porukan mukana. Tuntuu, että olisimme olleet jo pidempään tällä porukalla liikenteessä. Toki kesältä saamme varmasti vielä lisää kaikenlaisia kokemuksia, jotka tiivistävät joukkuetta entisestään.

Vahvan talvikauden pelannut JoMa on valmiina alkavaan kesäkauteen. Superpesis-sesonki starttaa JoMan osalta kolmella kotiottelulla, kun joukkue isännöi Kerubi Stadionilla putkeen Haminaa (2.6.), Kempelettä (4.6.) ja Hyvinkäätä (8.6.).

– Odottavainen fiilis kauden alkamisen suhteen. On ollut virtaa sekä kehittymishaluja pitkin talvea ja oikeanlainen energia on paistanut kaikesta tekemisestä. Kiva on kyllä päästä avaamaan kausi ja kesän mittaan kehittää peliä ja yksilöitä. Uskon, että lopputulos tulee olemaan hyvä.

Kausi alkaa miltei kuukautta normaalia myöhempään, joten ottelutahti on tiivis, kun joukkueet pelaavat kahdessa ja puolessa kuukaudessa 28 ottelua. Edelliskesänä vauhti oli vieläkin kiivaampi, kun kausi starttasi vasta heinäkuussa ja pelejä oli miltei yhtä paljon.

– Viime kesän peliruuhka opetti paljon. On tärkeää kehittää peliä kauden aikana, mutta myös säilyttää vireystila läpi kesän.