Akatemiasta Superpesikseen – Virkkalalle, Lankiselle ja Hirvoselle pelaajasopimukset!

Joensuun Maila kiinnitti nuorta voimaa Superpesis-joukkueen rinkiin.

Joensuun Maila on kiinnittänyt Superpesis-miehistöön kolme palaajaa, kun Mikael Virkkala, 17, Veeti Lankinen, 23, ja Onni Hirvonen, 17, kirjoittivat seuran kanssa pelaajasopimukset tuleville vuosille. Virkkalan ja Hirvosen sopimukset ulottuvat syksyyn 2026. Lankisen sopimus kattaa kauden 2025.

Kolmikko pelasi päättyneellä kaudella miesten Ykköspesistä JoMa Akatemian riveissä isoissa rooleissa. Virkkala ja Hirvonen urakoivat myös poikien Superpesiksessä kesän aikana.

Joensuussa pesäpallo-oppinsa saanut 17-vuotias Mikael Virkkala pääsi väläyttelemään taitojaan JoMan edustusjoukkueen kokoonpanossa kahdeksassa runkosarjaottelussa ja kolmessa pudotuspeliottelussa. Akatemian riveissä Ykköspesis-otteluita kertyi runkosarjassa yksitoista ja pudotuspeleissä kuusi kappaletta. Ulkopelissä Virkkala pelaa etukentällä.

Lappeenrannan Pesä Ysien kasvatti ja Imatran Pallo-Veikoissa Superpesis-kokemusta kartuttanut Veeti Lankinen siirtyi kaudeksi 2024 JoMa Akatemian riveihin. Ulkopelissä kopparina pelaava 23-vuotias mies pelasi Akatemian paidassa Ykköspesistä 24 ottelua, joissa lyötyjä juoksuja kertyi 3+18 kappaletta. Karsintapeleissä mies iski viidessä ottelussa 1+2 juoksua.

Uutena miehenä edustusmiehistön rinkiin nousee JoMa-kasvatti Onni Hirvonen, joka pelasi päättyneellä kaudella 23 runkosarjaottelua ja viisi pudotuspeliottelua Ykköspesiksessä. Etukentällä siepparin paikalla pelaava Hirvonen pelasi poikien Superpesistä 14 runkosarjaottelua ja kuusi pudotuspeliottelua.

– On hienoa saada Veeti, Mikael ja Onni mukaan rinkiin sopimuspelaajina ja täten taistelemaan pelipaikasta. Kaikilla kolmella on potentiaalia olla superpesistason pelaajia ja nyt tuota potentiaalia käydään kaivamaan entistä enemmän esille, kommentoi Super-JoMa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Joni Nousiainen.

ajankohtaista

Lukkariasiat kunnossa – Ukko Schroderukselle ja Seeti Surakalle pelaajasopimukset!

Joensuun Mailan lukkareina nähdään kaudella 2025 kaksi seuran omaa kasvattia.

Lue lisää