Voittoputki sai jatkoa – Harhaheitot ratkaisevassa roolissa

Joensuun Mailan ja Pattijoen Urheilijoiden välistä kohtaamista sävytti erityisesti harhaheitot. Eriskummallinen pesispeli päättyi lopulta JoMan voittoon loppulukemin 2-0 (3-0, 3-1).

Joensuun Maila jatkoi voittoputkeaan jo 16 ottelun mittaiseksi, kun Pattijoen Urheilijat kaatui Kerubi Stadionin torstai-illassa. JoMan ulkopeli oli vierailijoille täyttä kryptoniittiä, sillä raahelaiset onnistuivat tekemään ottelussa vain yhden juoksun. Ulkopelin lisäksi joensuulaisten sisäpeli oli jälleen moitteetonta, kaiken paitsi kotiuttamisen osalta.

–Ulkopeli oli meiltä mainiota, mutta kotiuttaminen oli huonoa – kotiutukset olivat 2/14, mutta saatiin kuitenkin jonkinlainen rutiinivoitto, tiivisti pelin napakasti JoMan ykköspalkittu Konsta Kettunen.

PattU poissa pahanteosta

Illan ottelu sai Joensuun Mailan kannalta kelpo startin, kun ykköskärki järjesti ajolähtötilanteen Juha Puhtimäelle. Puhtimäki siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon, mutta juoksua enempää ei JoMa kyennyt tilanteesta saalistamaan.

JoMan ulkopeli oli pelin alusta pitäen tappavan tehokasta. PattU sai avausjaksolla vain kaksi kolmostilannetta, eikä yhden yhtä juoksua. Valitettavasti myös kotijoukkueella oli vaikeaa kotiutusosastolla.

–Ensimmäisen sisävuoron jälkeen aistittiin, mikä on tänään pelin henki. Topi Kosonen pelasi lautasella rohkeasti ja riskilinjalla. Tiesimme joutuvamme varmasti lyömään puolikorkeaan syöttöön, eikä saatu siihen osumaprosenttia kohdilleen, tuumi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Neljännessä vuoroparissa vierailijoilla kävi ison luokan hasardi, kun polttoheitto sämähti kakkospesästä ohi kauas pois. Harhaheiton turvin kotiin ampaisivat Konstat Piironen ja Kettunen, minkä myötä jaksolukemiksi kirjattiin 3-0.

PattU oli päästä pahantekoon

Toisen jakson alkuun PattU sai heti rakennettua ajolähdön Kososelle. Kokeneelle kehäketulle laitettiin merkkiä päälle kahdesti peräjälkeen, ja toisella kerralla Kososen näpy oli JoMan ulkokenttää vahvempi.

–Meillä oli suuri valmius siihen, että PattU tekee jotain herättävää ja rohkeaa – etenkin avausjakson jälkeen. Toiselle jaksolle heiltä tulikin ihan selkeä rytminmuutos: he aktivoituivat, laittoivat merkkiä päälle ja saivat avausjuoksunkin, Korhonen pähkäili.

JoMa ei saanut omilla sisävuoroillaan kaivattuja juoksuja tehdyksi, mutta toisaalta oma ulkopeli piti vieralijat edelleen aisoissa.

–Tilanteiden rakentelu oli kuitenkin hyvää. Ehkä toisen jakson ensimmäinen sisävuoro oli tietoinen riski, että lähdettiin siinä kutosesta pelaamaan ja viemään. Se sotki lopulta hieman toisen sisävuoron peluuttamista. Kolmas sisävuoro lähti kuitenkin ihan hyvin liikkeelle.

Kolmannen lopettavalla PattUn ulkokenttä mokelsi jälleen. Tällä kertaa tappoheitto karkasi kolmospesästä ohi, ja kotiin porhalsivat Simo Vainikainen ja Mikko Kemppainen. Tämän lisäksi Lauri Kivinen kotiutti näpyllään Antti Hartikaisen, minkä myötä JoMa meni 3-1-johtoon. Ja kun oma ulkopeli toimi vielä yhden vuoron verran, kolme pistettä jäi lopulta Joensuuhun.

–Olihan tämä monella tapaa eriskummallinen pesispeli. Älyttömän paljon oli kuitenkin hyviä asioita, vaikka äkkiseltään voisi jäädä semmoinen fiilis, että sisäpeli oli umpisurkeeta – vain kaksi lyötyä. Toki ei käy kiistäminen, että harhaheitot olivat ratkaisevassa roolissa tänään.

Joensuun Maila pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 22.8., jolloin Kerubi Stadionille vieraaksi saapuu Kempeleen Kiri. Osta lippusi ennakkoon tästä linkistä!

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat matsista!