Voiton myötä välieriin – “Kireimmissä paikoissa oltiin parhaimmillaan”

Joensuun Maila eteni välieriin kukistamalla vieraskentällä Pattijoen Urheilijat jaksolukemin 0-2 (1-2, 1-3).

Paras kolmesta -puolivälieräsarja saapui tiensä päähän, kun Joensuun Maila voitti Pattijoen Urheilijat toistamiseen. Vaikka sarja ratkesikin suoraan kahdessa ottelussa, ei sarja ollut missään nimessä läpihuutohomma.

–Pattijoki antoi meille hyvän vastuksen. Jouduimme tekemään töitä, että saatiin tämä sarja katki. Onneksi saatiin sarja poikki jo tänään, niin päästään reenaamaan ja huilaamaan viikko, JoMan ykköspalkittu Juha Puhtimäki huokaisi.

Myös pelinjohtaja Mikko Korhonen jatkoi samoilla linjoilla.

–Playoff-maailma on edelleen playoff-maailma. Tekeminen puristuu entisestään, kun on sarjan kahdeksan parasta joukkuetta mukana - ei pidä olettaa, että mitään tulee helpolla, viuhkavelho analysoi.

Venyminen tiukassa paikassa

Kuten ensimmäisessäkin osaottelussa, ulkopeli oli erittäin tarkkaa tekemistä kummankin joukkueen osalta. Lisäksi juoksuja nähtiin samat seitsemän kappaletta, mitä nähtiin myös lauantain kohtaamisessa.

Avausjuoksusta vastasi kotijoukkue heti ensimmäisen aloittavalla, kun Jari Törmänen löi kumuran koppareiden eteen ajolähdöstä. Seuraavaa juoksua saatiin odottaa neljännen lopettavalle asti, jolloin JoMa osoitti venymistä tiukoissa tilanteissa.

Ykköskärki rakensi palottoman ajolähdön Puhtimäelle, joka naulasi pallon hienosti kakkossaumaan. Tämän jälkeen Aleksi Rautiainen laitettiin jatkamaan ajolähtöä. Rautiaisen ensimmäinen yritys oli niukka palo kotipesään, mutta toisella lyönnillä kumura pamahti koppari Miikka Matikan eteen, jolla ei ollut toivoakaan polttaa Lauri Kivistä kotipesään.

–Vaikka sisäpelissä ei ollutkaan tänään rummutusta vuoropari toisensa jälkeen, niin oli erittäin hienoa, että kireimmissä paikoissa oltiin parhaimmillaan, Korhonen pohti.

Toisella jaksolla JoMa otti heti alusta kuskin paikan itselleen, kun kolmostilanteessa Konsta Kettunen kotiutti vapaalla lyönnillä Konsta Piirosen. PattU ilmoittautui vielä taisteluun ja tuli toisen lopettavalla 1-1-tasoihin Teemu Juntusen onnistumisella.

Kolmannella sisävuorolla Puhtimäki ja Rautiainen löivät kuitenkin yhdet mieheen, minkä myötä toisen jakson jaksolukemiksi kirjattiin lopulta 1-3.

–Ulkopeliä pelattiin tässä sarjassa kaksi peliä todella tasalaatuisesti ja tehtiin paloja palojen paikoista. Ulkopeli oli kaiken kaikkiaan kontrolloitua ja hallittua tekemistä. Saatiin myös rikottua nollatilanteita, joka varmasti helpotti pitkässä juoksussa meidän pelaamista, riemuitsi Korhonen.

JoMan välierävastustaja selviää keskiviikkona, kun Kiteen Pallo ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtaavat toisensa ratkaisevassa ottelussa. Tuon ottelun voittaja asettuu JoMan vastustajaksi. Varmaa on kuitenkin se, että Kerubi Stadionilla pelataan lauantaina 12.9.

Katso matsin kuvat