Ville Väliaho Joensuun Mailan lukkariksi – ”Olen tullut nyt sinne paikkaan, johon kuulunkin”

Joensuun Maila ja Ville Väliaho ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Kankaanpään Mailan kasvatti Ville Väliaho, 23, siirtyy Joensuun Mailan lukkariksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Edelliset kaksi kautta Väliaho edusti Sotkamon Jymyä, mutta nyt uudet haasteet odottavat Joensuun Mailan paidassa.

–Hyvät fiilikset uudesta sopimuksesta. Sotkamossa ei hommat menneet ajattelemallani tavalla, joten nyt oli aika lähteä muualle. Ajatus on vahvistunut siitä, että olen tullut nyt sinne paikkaan, johon kuulunkin. Innolla odotan mitä talvikausi ja tuleva kesä tuovat tulleessaan, kommentoi Väliaho.

Väliaho debytoi Superpesiksessä Kankaanpään Mailan paidassa 16-vuotiaana kaudella 2013 ja miehellä on vyöllään 131 superpesisottelua. Vastustajan paidasta tähän saakka Joensuun Mailaa seurannut kunnianhimoinen huippulukkari pitää uutta seuraansa Superpesiksen edelläkävijänä.

–Joensuun Maila on vahva organisaatio, joka on kasvanut ja kehittynyt Superpesiksen edelläkävijäksi. Kuten viime vuodet ovat näyttäneet, niin kentällä homma toimii ja varsinkin ulkopelin suhteen pelillisen edelläkävijyyden huomaa. Hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä.

–Pelillisesti tuon Joensuuhun vahvaa lukkaripeliä. Nyt on hyvä fiilis siitä, että apunani on hyvä etukenttä ulkopelissä omien vahvuuksien ja heikkouksien tueksi. Pukukoppiin lupaan tuoda huonoja juttuja, naurahti Väliaho.

Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Korhonen on tyytyväinen joukkueeseen saapuvaan uuteen lukkariin.

–Ville on äärimmäisen taktinen lukkari ja taitava lautasen äärellä, joka suhtautuu peliin intohimolla. Ne vahvuudet on ilo saada meidän joukkueeseemme. Kärkipään lukkari on kyseessä ehdottomasti, kommentoi Korhonen.

–Odotan myös sitä, että kolmikko Mikko Lahtinen, Seeti Surakka ja Väliaho pääsevät kehittämään lukkaripeliä kunkin osalta pitkälle eteenpäin.

Korhonen antaa kiitoksensa myös Sotkamon Jymyn organisaatiolle, josta Väliaho siirtyy Joensuuhun.

–Hyvää lukkaria lähdimme hakemaan ja oli monen sattuman summa, että asiat ratkesivat näin. Kiitos siitä myös Sotkamon Jymylle. Vaikka Villellä oli Sotkamoon vielä sopimusta jäljellä, niin he päästivät miehen Joensuuhun, päätti Korhonen.

Joensuun Mailan sopimustilanne 8.10.2020:

Ville Väliaho 2021 (2022), Markus Tuikka 2021 (2022), Antti Hartikainen 2021, Topi Hurskainen 2021 (2022), Mikko Kemppainen 2021, Konsta Kettunen 2022, Iiro Kuosa 2022, Henri Litmanen 2022, Konsta Piironen 2021, Samuel Tikkonen 2023, Seeti Surakka 2021 (2022), Väinö Väänänen 2021, Matias Hänninen 2021, Justus Niemeläinen 2021

"Aion antaa koko sydämeni Joensuun Mailalle"

Tiedotekuva median vapaaseen käyttöön