Välierät vauhtiin tiistaina – ”Tiukka ja mielenkiintoinen sarja on käsillä”

Joensuun Mailan ja Vimpelin vedon välinen välieräsarja isketään käyntiin tiistaina Saarikentällä.

Miesten Superpesiksen välieriin tiensä selvittivät Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon lisäksi Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät. Pesäpallokesän mielenkiintoisimmat hetket ovat jälleen käsillä, kun paikoista loppuotteluihin ryhdytään pelaamaan. Vimpeli ja Joensuu aloittavat sarjansa tiistaina ja Sotkamo, sekä Kouvola avaavat oman välieräsarjansa keskiviikkona.

–Tuntui, että tänä vuonna pleijarit tulivat astetta nopeammin eteen, kun runkosarjan päätteeksi ei pelattu jatkosarjaa ja siirryttiin suoraan pudotuspelivaiheeseen. Nopeasti sai kääntää kelkan niin, että nyt pelataan syksyn pelejä, parta alkaa kasvamaan ja panokset kovenemaan, kommentoi Joensuun Mailan Henri Litmanen.

JoMa selvitti tiensä välieriin kaatamalla Hyvinkään Tahkon puolivälierissä otteluvoitoin 3-0. Samaan tapaan Vimpeli eteni jatkoon suoraan kolmella voitolla, kun joukkue kaatoi tieltään Kiteen Pallon. Joensuulaiset saivat hyvän pelirytmin päälle runkosarjan lopussa, kun otteluohjelman joukkue pelasi neljä viimeistä otteluaan joka toinen päivä- tahdilla.

–Se oli hyvä meille, kun pääsimme runkosarjan loppurysäyksestä suoraan playoff-maailmaan ja hyvin lähti pelit rullaamaan pudotuspeleissä. Kolme peliä ja kolme voittoa, niin tyytyväinen pitää olla, jatkoi Litmanen.

Panokset tosiaan kovenevat, kun vastassa on nälkäinen Veto. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue vei voiton.

–Ensimmäinen ottelu Vimpeliä vastaan pelattiin jo niin alkukaudesta, joten siitä on varmasti molempien joukkueiden pelaaminen kehittynyt paljon. Toinen peli Vimpelissä oli sitten jo enemmän suuntaa antava, vaikka toki miehiä puuttui kokoonpanoista puolin ja toisin.

–Mielenkiintoiset asetelmat on nyt tähän välieräsarjaan, kun emme ole täysillä rostereilla vielä vastakkain pelanneet. Varmasti tiukka ja mielenkiintoinen sarja on käsillä.

Kun molemmat joukkueet raivasivat tiensä välieriin puhtaalla pelillä, niin joukkueille tarjoutui paikka viikon mittaiseen huiliin ennen välieräsarjan alkua.

–Kovasti tässä jo odotellaan, että pääsisimme pelaamaan. Totuimme tiukkaan pelitahtiin runkosarjan lopusta puolivälieriin saakka ja nyt kun tuli viikon mittainen tauko, niin kyllähän se jo väistämättä polttelee, että pääsisi pelaamaan, päätti Litmanen.

Välieräsarjan otteluohjelma