Vahva esitys KeKin vieraana – "Tämä oli ehjä peli"

Joensuun Maila jatkoi osaltaan Superpesiksen runkosarjaa sunnuntaina Kempeleen Kirin vieraana. Vierasreissulta mukaan tarttui kolme sarjapistettä, kun KeKi kaatui numeroin 0-2 (1-4, 0-8).

Joensuulaiset saivat otteluun makean startin heti ensimmäisessä sisävuorossa. Paloton ajolähtö rakentui Aleksi Rautiaiselle, joka ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Miehen näyttävä kääntönäpy ykkösrajaan siivitti JoMan 0-1- johtoon. Tilanne jatkui ja Juha Niemi painoi voimakkaan keskipompun ruutuun kotiuttaen Tuomas Jussilan. Kahden lyödyn juoksun jälkeen lyöjiä riitti ja joensuulaiset rakentelivat vielä tilanteen Jussilalle, joka iski pallon väliin kotiuttaen Konsta Piirosen ensimmäisessä vuoroparissa.

Kiri onnistui kasaamaan avausjaksolla kuusi kolmostilannetta, mutta JoMan ulkokenttä oli sunnuntaina täyttä rautaa. JoMan johto kasvoi 4-0:aan harhaheiton turvin. Kempeleen Kirin ainoan juoksun kavennusjuoksun löi Matti Korhonen.

Ottelu pelattiin Koukkupaja Areenalla varsin helteisissä olosuhteissa ja lämpötila nousi jopa yli 25 asteen.

–Hyvä fiilis totta kai, kun pääsi lämpimiin olosuhteisiin pelaamaan. Tähän tottui jo Espanjan reissulla, niin osasi vähän varautua mitä hellepelit vaativat talven jälkeen. Paljon nesteytystä ja fokuksen on pysyttävä koko ajan tekemisessä, kommentoi JoMan parhaana palkittu Henri Litmanen lämpimiä olosuhteita.

Vakuuttavaa sisäpeliä toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso oli joensuulaisten täydellistä hallintaa. 0-1- johtojuoksun iski Rautiainen illan toisella onnistumisellaan, jota seurasi Simo Rahusen kentän puhkaisu kakkospuolelta yhden juoksun arvoisesti.

–Meidän täytyi tänään huolehtia siitä, että on tunnetta olemuksessa. Sitä oli minun mielestäni hyvin ja siitä kiitos pelaajille, näki pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Toisen jakson ratkaisu nähtiin toisen vuoroparin aloittavalla vuorolla, kun Litmanen puhkaisi Kirin ulkokentän kolmospuolelta. Tuloksena kaksi juoksua ja kunnari päälle.

–Luotamme peliimme, että se on siinä oikeassa tunnetilassa rauhallista ja määrätietoista. Tämä oli ehjä peli, johon pitää olla tyytyväinen kovan treeniviikon jälkeen, päätti Lehtimäki.

JoMa kaunisteli lukemia vielä kolmannessa vuoroparissa, kun Niemi onnistui kerran ja Rautiainen kahdesti. Ulkopeli piti toisella jaksolla parhaalla mahdollisella tavalla, eikä KeKi saanut lyödyksi yhtään juoksua.

–Tänään saimme pallot kiinni, kuten pitääkin saada. Räpylävarmaa toimintaa koko joukkueelta ja valmennus oli tehnyt ennakot hyvin, että tiesimme mistä paikoista lähdemme iskemään kiinni kaverin sisäpelaamiseen. Valmistautuminen ja pelivalmius oli meidän juttumme tänään, päätti Litmanen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 24.5. Tuolloin Kerubi Stadionille vastustajaksi saapuu Kiteen Pallo. Osta lippusi Pohjois-Karjalan pesisderbyyn tästä linkistä!

Katso kuvat matsista