Tuplareissulle pohjoiseen – "Tekee varmasti joukkueelle kokonaisuutena hyvää"

Joensuun Maila suuntaa Kempeleen Kirin ja Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi.

Superpesiksen runkosarja jatkuu Joensuun Mailan osalta perjantaina Kempeleen Kirin ja lauantaina Pattijoen Urheilijoiden vieraana.

–Mukava on reissuun lähteä. Päästään viettämään poikien kanssa yhteistä aikaa ja pelaamaan kaksi kovaa ottelua peräkkäisinä päivinä. Tämä tekee varmasti joukkueelle kokonaisuutena hyvää, kommentoi Joensuun Mailan lukkari Juha Puhtimäki.

Joensuulaisilla on allaan varsin maukas vierasvoitto naapuriseura Kiteen Pallosta, kun joukkue voitti hurjan takaa-ajon päätteeksi kauden toisen paikalliskamppailun numeroin 1-2 (4-1, 5-6, 0-1).

–Ottelun lopusta jäi totta kai todella hyvä fiilis. Se oli hieno kääntö joukkueelta ja orastavasti oli nähtävissä sitä, mitä se meidän pelimme voi olla. Siitä on hyvä jatkaa nyt eteenpäin, kun näimme oman potentiaalimme.

Joukkue on saanut viettää alkuviikon otteluista vapaata kiivaan pelitahdin keskellä.

–Nyt olemme saaneet hyviä treenejä alle sunnuntain jälkeen ja päästään katsomaan missä kaveritkin menevät. Kyllä oman pelaamisen kehittäminen on tärkein asia edelleen, linjasi Puhtimäki.

Perjantain vastustaja Kempeleen Kiri on onnistunut kartuttamaan pistepussiaan alkukauden viidessä ottelussa seitsemään pisteeseen. Petri Pulliaisen luotsaamasta Kiristä löytyy runsaasti vaarallista kotiutusvoimaa Matti Korhosen (0+15) ja Ossi Meriläisen (0+11) johdolla.

–Kempele on erittäin potentiaalinen sisäpeliporukka. Siellä on paljon vaarallisia miehiä ja etenemisnopeutta riittää. Meidän täytyy omassa ulkopelissä olla tarkkana ja sen pitää perjantaina toimia. Heillä on hyvä materiaali sisäpeliin.

Matka jatkuu heti lauantaina

Joukkue yöpyy Oulussa ja heti lauantaina on uusi kamppailu edessä, kun joensuulaiset suuntaavat noin 70 kilometriä etelän suuntaan Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi.

–Siellä on kokenut joukkue vastassa. Ilmeisesti pieniä loukkaantumisia heillä on rasitteena ollut, mutta hekin ovat saaneet muutaman päivän paussin tähän alle, joka on varmasti tehnyt hyvää. Mielenkiintoista on Pattijoen joukkue nähdä, että kuinka pelaavat ja millainen peli siellä saadaan aikaan.

–Varsinkin Sami Haapakosken menon myötä heille on tullut entistä enemmän laatua vaihto- ja kotitustilanteisiin. On mielenkiintoinen rykmentti kaikkinensa.

Joensuun Maila suuntaa tuplareissulle oman pelin kehittäminen keskiössä.

–Kyllä meidän täytyy parantaa omaa pelaamistamme entisestään ja pitää pystyä pelaamaan ennen kaikkea ehjiä pelejä. Omaa kokonaisuutta täytyy pystyä parantamaan ja se on asia numero yksi tulevalle viikonlopulle, päätti Puhtimäki.

Ensi viikolla kaksi kovaa kotimatsia

Ensi viikolla JoMa palaa jälleen kolmen ottelun viikko tahtiin, kun toistaiseksi voittamaton Kouvolan Pallonlyöjät saapuu tiistaina 21.7. vieraaksi Kerubi Stadionille. Ottelun liput liikkuvan vauhdikkaasti ja katsomolohko 2 on jo loppuunmyyty. Varmasta paikkasi ostamalla liput ennakkoon tämän linkin kautta.

Torstaina 23.7. joensuulaiset tekevät vierasreissun Siilinjärvelle ja lauantaina 25.7. pelataan jälleen kotona, kun Hyvinkään Tahko saapuu Kerubi Stadionin lauantaisaunaan! Liput ostettavissa lauantaialle tästä linkistä.