Topi Hurskainen JoMaan – ”Innokkain mielin hommia lähdetään tekemään”

Joensuun Maila ja Topi Hurskainen ovat solmineet 2+1- vuotisen pelaajasopimuksen.

Kiteellä pesäpallo-oppinsa ammentanut ja 11 kautta kasvattajaseuraansa Kiteen Palloa edustanut Topi Hurskainen, 26, siirtyy Joensuun Mailaan 2+1- vuotisella sopimuksella.

–Sopimukseni oli katkolla ja olin aiemmin miettinyt, että saattaa olla lähdön aika Kiteeltä edessä. Tällä hetkellä on elämässä sellainen tilanne, että on mahdollisuus käydä katsomassa muutakin, kommentoi Hurskainen.

–Tästä on viisi-kuusi vuotta aikaa, kun silloin omassa pääkopassani mietin, että en mene koskaan JoMaan pelaamaan. Siinä oli silloin sellaista kotiseuturakkautta, naurahti mies heti perään.

Hurskainen kuullut tulevasta seurastaan tutuilta kiteeläisiltä pelimiehiltä Hannes Pekkiseltä ja Simo Rahuselta. Pekkinen palasi Kiteelle voitettuaan Suomen mestaruuden kauden 2018 päätteeksi Joensuussa. Rahunen puolestaan on tuore Suomen mestari kuluneelta kaudelta. Rahunen jatkaa JoMan paidassa myös kaudella 2020.

–Totta kai Hannekselta ja Simolta on tullut kyseltyä, että millaista Joensuussa on ollut ja millaiset kuviot täällä ovat.

Jyväskylässä parhaillaan liikunnanopettajaksi opiskeleva Hurskainen lähtee iloisin mielin täyttämään Tuomas Jussilan jättämiä saappaita Joensuuhun.

–Kova näytönhalu on totta kai ja itse haluaisin jatkaa siinä omassa roolissa ykköskärjen vaihtajana. Isot saappaat toki on täällä täytettävänä, mutta todella hyvillä mielin niitä lähden täyttämään. Kaikki avut on pärjätä siinä. Innokkain mielin tässä hommia lähdetään tekemään.

Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen oli tyytyväinen tuoreeseen sopimukseen.

–Kun tiedettiin, että Jussila lähtee, niin mietimme ketkä tässä sarjassa ovat parhaita ykköstilanteen purkajia ja ketkä ovat myös muuten Joensuun Mailan arvoihin sopivia pelaajia. Kyllä Topi oli siinä listalla kärjessä ja todella tyytyväinen voi olla, että JoMan paita miehellä on nyt päällä, linjasi Kemppainen.

–Halusimme ehdottomasti Topin kanssa tehdä kahden vuoden sopimuksen, sillä vuosi on aina niin lyhyt aika. Edessä on kuitenkin aivan uusi ympäristö.

Joensuun Mailan sopimustilanne 30.9.

Pelinjohtaja: Mikko Korhonen 2021

Pelaajat:

Konsta Piironen 2021

Konsta Kettunen 2022

Topi Hurskainen 2021

Henri Litmanen 2021

Matias Hänninen 2021

Juha Puhtimäki 2020 (+optio 2021)

Mikko Kemppainen 2020

Simo Rahunen 2020

Iiro Kuosa 2020

Samuel Tirkkonen 2021

Seeti Surakka 2021

Kasperi Hämäläinen 2020

Justus Niemeläinen 2021

Väinö Väänänen 2020

Erkka Gröhn 2020

Uutiskuva median vapaaseen käyttöön