Tampereelta täydet pisteet – "Tunne oli hyvin luottavainen"

Joensuun Maila nappasi viikon kolmannen voiton, kun Manse PP kaatui Kaupin pesäpallostadionilla numeroin 0-2 (1-7, 0-2).

Joensuun Mailan voitokkaat otteet jatkuivat sunnuntaina Tampereella, kun joukkue nappasi täydet sarjapisteet 0-2 (1-7, 0-2) vierasvoitolla.

–Meillä oli päivän teemana rentous ja huolellisuus ennen kaikkea. Sitä yritimme kaikessa tekemisessämme vaalia ja painottaa, paljasti pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Joensuun Maila sai otteluun mieluisan startin, kun heti ensimmäisessä vuorossa tuli kaksi onnistumista Antti Hartikaisen ja Iiro Kuosan toimesta.

–Ensimmäinen jakso oli juuri sen oloista ja näköistä meidän tekemisessämme.

Jakson loppupuolella JoMa esitti mallikasta ulkopelaamista, eikä Manse päässyt herkuttelemaan kolmostilanteilla. Sisäpeli puolestaan rullasi ja JoMa takoi taululle nopeaan tahtiin 0-7- johtolukemat.

Neljännessä vuoroparissa tamperelaiset saivat kuparisensa rikki, kun Tommi Malinen takoi 1-7- kavennusjuoksun.

Toisella jaksolla tasaisempaa

Joensuun Mailan avausjakson railakas sisäpeli ei lähtenyt käynnistymään toisella jaksolla.

–Ehkä se rentous ajoittain meni jollain tavalla jopa liian rennoksi ja onnistumiset jäivät puuttumaan. Sisäpelissä vuorojen käynnistämisessä oli hankaluuksia, pohti Korhonen.

Jakson ratkaisua odotettiin aina viimeiseen vuoropariin saakka.

-Kumpikin joukkue ottelun toisella jaksolla itse aiheutti hankaluuksia itselleen. Kotijoukkueellakin oli jänniä irtoamisia ja paloja, kuten meilläkin.

Joensuun Maila rakenteli palottoman ajolähdön, joka ei tuottanut tulosta. Joukkue kasasi kuitenkin vielä peräpäästä ajolähdön ja lyömään asteli aikalisän jälkeen Aleksi Rautiainen, joka niittasi pallon vakuuttavasti kolmoskopparin eteen ja kotiin juoksi Simo Vainikainen. 0-2-juoksun JoMa sai puolestaan vapaataipaleen turvin.

-Kun viimeiseen vuoroon lähdimme, niin tunne oli hyvin luottavainen. Ja vielä siinäkin tilanteessa, kun ensimmäinen ajolähtö kuivui kasaan, niin silti luotto pysyi. Hyvä ja vähän erikoinenkin ottelu, mutta voittoon olemme tyytyväisiä, linjasi Korhonen.

Joensuun Mailan kokoonpanosta puuttui illan Topi Hurskainen, joka oli huilivuorossa.

-Tuo laajuus on iso mahdollisuus meidän sisäpelissämme. Emme hakkaa päätä seinään sen kanssa, vaan reagoimme siihen sen mukaan, kuinka peli kulkee. Pyrimme ajattelemaan sitä tekemistä mahdollisuuksien kautta, eikä niin että täytyykö meidän päästä jonkin numeron yli. Sen huomasimme tänäänkin, päätti ”Doksa”.

JoMa jatkaa tiistaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina, kun Kankaanpään Maila saapuu JoMan vieraaksi.

Katso kuvat!