Takaisin voittojen tielle – JoMa murjoi 27 juoksua

Joensuun Maila palasi voittokantaan, kun Alajärven Ankkurit kaatui numeroin 2-0 (13-2, 14-3).

Helteisissä olosuhteissa pelattu perjantai-illan kamppailu tarjosi kotiyleisölle varsinaisen juoksujuhlan. JoMan ensimmäinen vuoropari oli vielä nihkeähkö ja Ankkurit menivät 0-1- johtoon, kun Sasu Iivarinen kotiutti Miika Keski-Petäjä. Käänteen tehnyt hetki nähtiin ottelun toisessa vuoroparissa, kun Juha Puhtimäki puhkaisi Ankkureiden ulkokentän kakkosrajasta ajolähtötilanteessa ja JoMa paineli 4-1- johtoon. Seuraavassa sisävuorossa sama mies sivalsi pallon takaa keskeltä läpi ja Puhtimäen illan toinen kunnari oli tosiasia.

-Ei tuollaiset tehot ihan jokapäiväistä herkkua todellakaan ole. Tästä ottelusta kolme pistettä lämmittää kyllä enemmän, kun tässä ollaan pelattu nyt kolme ottelua, joista on vain yksi piste saatu. Hyvä esitys joukkueelta, summasi parhaana palkittu Puhtimäki.

Ensimmäisellä jaksolla kunniaa pääsi kiertämään myös Juha Niemi, joka pamautti pallon myös kakkosrajasta maisemiin kolmannessa vuoroparissa. Avausjakso oli JoMan heiniä selkein 13-2- numeroin.

Sama kaava toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla joensuulaiset jatkoivat siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäivät. Nopeaan tahtiin joukkue takoi taululle 9-0- johtoaseman, osittain Ankkureiden avustuksella.

-Peli alkoi olemaan jo sen näköistä, mitä sen meillä täytyykin olla. Todella ryhdikästä pelaamista ja tästä on nyt huomattavasti mukavampi jatkaa eteenpäin, jatkoi Puhtimäki.

-Sitä tässä olemme joukkueen kanssa puhuneet, että kyllä ne onnistumiset tulee sieltä. Tulokset eivät ihan aina kerro sitä, kuinka olemme pelanneet. Me olemme aiemmissakin matseissa olleet hyviä ulkopelissä, mutta sitten on tullut muutamia erikoisia tilanteita ja jaksotappioita on tullut. Nyt onnistumisen kautta homma varmasti helpottaa, päätti Puhtimäki.

Joensuun Mailan ulkopelaaminen oli läpi ottelun mallikasta ja esiin nousivat etumiehet Joni Lehikoinen ja Iiro Kuosa, jotka polttivat Ankkureiden etenijöitä kovalla prosentilla. Ottelun toinen jakso päättyi JoMan 14-3- voittoon.

-Hyvä peli ja hyvä ilme joukkueella. Tämä runkosarja on pitkä ja tässä on isoja asioita ja vielä isompia asioita, tämä voitto oli nyt tärkeä kaikkinensa fokuksen pysymisen kannalta, että pisteitäkin tulee, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran tiistaina 11.6. kotiottelun Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ottelu on viidettä kertaa järjestettävä JomaVastuu- hyväntekeväisyysottelu, johon on kaikilla vapaa pääsy maakunnan yritysten tarjoamana!

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat matsista!