Sarja vauhtiin niukalla tappiolla – ”Meillä oli paikkamme”

Joensuun Maila avasi pitkään odotetun Superpesiksen runkosarjan torstai-iltana 1736-päisen kotiyleisön edessä.

Aurinkoisella Kerubi Stadionilla nähtiin tasainen kamppailu sarjakauden avauspisteistä Joensuun Mailan ja Imatran Pallo-Veikkojen välillä. Vaikka pelisää oli mitä mainioin, niin ottelussa ei juoksuilla herkuteltu. Joensuulaisittain sisäpeli oli lukossa ja kotiutukset jäivät vaisuiksi. Avausjakson ainut juoksu nähtiin vasta neljännen vuoroparin tasoittavalla vuorolla, kun vierailija IPV:n Mikko Kosonen onnistui kotiuttamaan Tuomas Jussilan ja ensimmäinen jakso kirjattiin näillä lukemilla imatralaisille.

–Ulkopelissä onnistuimme ehkä vielä paremmin, mitä ennakkoon ajattelimme. Meidän tavoitteemme oli saada Teemu Nurmio muutaman kerran heidän kärjestään pois ja Juuso Latulle, sekä Jussilalle jokunen särö ja kiila lyötyä, niin olemme tyytyväisiä. Tiesimme IPV:n laadukkaaksi ja tilanteita tekeväksi sisäpelijoukkueeksi, linjasi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

–Jaksojen alut sisäpelissä olivat heikohkoja. Kyllä se oli aistittavissa, että suorituksessa näkyi pelaamattomuus ja sarja-avaus kokeneeseenkin joukkueeseen ja pelinjohtajaan toi kierroksia.

Ottelun toisella jaksolla jatkui sama kaava. Sisäpelissä kotiuttaminen tökki, vaikka tilanteita muodostuikin.

–Vuoronvaihtojen aikana oli sellainen tunne, että pelin kitka ja huono startti kestettiin. Jaksojen loppua kohti paransimme peliämme, saimme palottomia tilanteita ja löysimme väyliä mistä saadaan miestä eteenpäin.

IPV onnistui kertaalleen toisessa vuoroparissa, joka herätti joensuulaisia peliin mukaan. Kolmannessa vuoroparissa Juha Puhtimäki ja Lauri Kivinen avasivat JoMan juoksuhanat ja näillä juoksuilla joensuulaiset voittivat toisen jakson numeroin 2-1.

Supervuoroparissa ei juoksuja nähty ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu, jossa sisältä aloittanut JoMa onnistui vain kerran. IPV puolestaan onnistui heti kahdella ensimmäisellä parillaan ja kaksi sarjapistettä matkasi Imatralle.

–Kotiuttamisista puuttui se, mikä sitten vastustajalla oli tänään piirun verran parempaa. Meillä oli paikkamme, mutta nyt ei riittänyt, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kotiottelun tiistaina 7.7. Tuolloin vastaan asettuu Siilinjärven Pesis. Liput ovat jo myynnissä, varmista paikkasi matsiin Ticketmasterin kautta!

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat matsista!