Sami Österlund Joensuun Mailaan

Joensuun Maila vahvistaa ensi kaudeksi valmennusosastoaan Sami Österlundilla. Porilainen Sami Österlund, 30, liittyy syksyllä mukaan Joensuun Mailan miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin. Österlundin sopimus on 1+2-vuotinen.

–Samilla on vakuuttava ansioluettelo naispesiksen puolelta. Iästään huolimatta hän on jo todella kokenut uuden sukupolven pesisosaaja, joka tuo miesten joukkueeseemme ensi kaudeksi uutta osaamista ja ideoita. Hienoa saada hänet mukaan, kommentoi Super-JoMa Oy:n toimitusjohtajana aloittava Matti Lindholm.

Österlund muuttaa Joensuuhun Porista. Hän on toiminut Porin Pesäkarhujen naisten joukkueen valmennuksessa vuodesta 2011 ja päävalmentajana sekä pelinjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Porissa Österlund toimii myös seuran valmennuspäällikkönä. Ennen viuhkaan tarttumista Österlund pelasi omat juniorivuotensa Ulvilan Pesä-Veikoissa. –Olen tehnyt pesistä nyt yhdeksän vuotta Pesäkarhuissa ja ennen sitä pelasin Ulvilassa. UPV:stä Pesäkarhuihin oli aika kodikas yhdeksän kilometrin siirtyminen, joten nyt lähden ensimmäistä kertaa pois kotiseudulta ja ihan toiselle puolen Suomea. Fiilis oli, että nyt tai ei koskaan, Österlund taustoittaa. Österlund on johtanut Porin Pesäkarhut naisten Superpesiksessä kahdesti hopealle ja kolmesti pronssille. Nyt edessä on siirto miespesäpalloilun puolelle. –Haluan kokeilla siipiäni miesten puolella. Se on kiistatta yksi pääsyy tähän siirtoon, Österlund sanoo. –Olemme keskustelleet Petri Pennasen kanssa asiasta enemmän ja vähemmän jo monta vuotta. JoMa on kaikessa tekemisessään ellei paras niin ainakin kärkiseura, joten tänne on hyvä tulla.