Runkosarjan voitto sinetöityi – voittoputki kasvoi 20 ottelun mittaiseksi

Joensuun Maila varmisti runkosarjan voiton, kun se kaatoi Imatran Pallo-Veikot loppulukemin 1-0 (5-5, 5-2).

Joensuun Maila venytti voittoputkensa 20 voiton mittaiseksi, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui Kerubi Stadionin sunnuntai-illassa. Samalla varmistui myös runkosarjan voitto, sillä JoMa on Sotkamon Jymyä neljä pistettä edellä, kun runkosarjaa on jäljellä enää yksi ottelukierros

IPV puolestaan joutui tappion myötä tiukkaan tilanteeseen, sillä Pattijoen Urheilijat tarrasi kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta, eikä pudotuspelit ole enää imatralaisten omissa käsissä.

Takaa-ajajan roolissa

Joensuun Maila avasi ulkopelinsä jokseenkin unisesti, minkä myötä IPV sai juoksuhanat auki heti aloittavalla sisävuorolla karaten 3-0-johtoon.

Jokeri Juho Toivola vei ensiksi vierailijat 1-0-johtoon räpylävirheiden turvin. Toinenkin juoksu tuli räpylävirheen saattelemana, kun Timo Hanhisalo naulasi hermopallon linjaan. Ville Hämäläisen lyöty oli puolestaan vastustamaton sivallus kakkoskopparin eteen.

JoMa nousi seuraavan kahden sisävuoron aikana 3-3-tasoihin. Ensimmäisellä sisävuorolla Juha Puhtimäki kavensi ajolähdöstä. Toisella sisävuorolla ensiksi Aleksi Rautiainen onnistui kumurassaan, ja heti perään Konsta Kettunen iski samanlaisen juoksun.

–Meidän aloitus ulkopelissä oli epätyypillisen haparoiva - ykköskakkonen, kakkoskolmonen ja vielä kotiinkin annettiin räpylästä. Mikä hienointa, että saatiin kuitenkin se kuollut hetki nollattua. Vaikka ekassa vuorossa jäätiin kolmella taakse niin rivit oikenivat ja saatiin juoksuja, pohti pelinjohtaja Mikko Korhonen.

IPV laittoi kuitenkin kahdella viimeisellä sisävuorolla JoMan ahtaalle, kun Mikko Kosonen otti kotiutustilanteissa vierailijoita reppuselkään. Kolmannen aloittavalla Kosonen osui keskisaumaan vieden imatralaiset 3-4-johtoon. Neljännellä sisävuorolla Kosonen pamautti vaarallisen kumuran koppareiden väliin, mutta kotiyleisön helpotukseksi tilanteesta selvittiin vain yhdellä juoksulla.

Neljännen lopettavalle Joensuun Maila veti työhaalarit tiukasti päälle ja nousi upeasti 5-5-tasoihin, kun sekä Puhtimäki että Rautiainen onnistuivat merkatuissa lyönneissään.

Varmaa perussuorittamista

Toinen jakso lähti JoMan kannalta onnettomasti käyntiin, kun lyöntijärjestys jäi viidenteen lyöjään. Tästä huolimatta JoMa tuli vahvasti toiselle sisävuorolle. Rautiainen herätti joukkueen upottamalla kumuran kenttään. Myös Iiro Kuosalle avautui vastuuta ajolähdössä ja upea koukkunäppi riitti kotiuttamaan vikkelän Kettusen.

–Juoksuja lyötiin hyvillä lyönneillä ja peliäkin saatiin pyöritettyä monesta kohtaa. Esimerkiksi toisella jaksolla lyöjät jäivät vitoseen ja saatiin siitäkin seuraavassa sisävuorossa jatketuksi, Korhonen tuumi.

Kolmannella jaksolla Joensuun Maila meni menojaan. Puhtimäki onnistui jälleen mailassa, ja Simo Rahunen löi kakkostilanteessa pallon läpi kolmosrajasta ja kiersi kunniaa.

–Rahusella oli nälkää tänään mailan varressa ja oli aiemminkin lyödä jo kakkosluukusta läpi, Oli hienoa, että hyvät suoritukset hänen kohdalla palkittiin.

Imatra kavensi kahdella viimeisellä sisävuorollaan jakson vielä 5-2:een Hanhisalon ja Toivolan lyönneillä. Pallo-Veikkojen pyristelyistä huolimatta kaksi pistettä pysyi kuitenkin visusti Joensuussa.

–Ykköstavoitteena oli voitto ja siihen ollaan tyytyväisiä. Toki omat onnistumiset tänään lämmittävät myös, sillä omalle numerolle harvemmin tilannetta tulee. Silloin pitää olla valmis, kun paikka tulee, ja tänään onnistuin hyvin, iloitsi kunnarin lyönyt Rahunen.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat