Rautiainen jatkaa JoMassa – ”Haluan vielä kerran lähteä tavoittelemaan sitä kirkkainta”

Lyöjäjokeri Aleksi Rautiainen jatkaa juoksujen takomista Joensuun Mailassa kaudella 2021.

Kaudesta 2011 lähtien Joensuun Mailaa edustanut Aleksi Rautiainen, 34, jatkaa uraansa Joensuun Mailassa kirjoitettuaan yhden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

–Olin jo valmis laittamaan piikkarit naulaan, mutta sitten välierätappion jälkeen puntaroidessa tuli fiilis, että haluan vielä kerran lähteä tavoittelemaan sitä kirkkainta, kommentoi Rautiainen.

–Heti kauden päättymisen jälkeen sain viestejä, että uusien vahvistusten myötä joukkue tulee olemaan nälkäinen ja intoa täynnä kaudelle 2021. Itsellä oli kyllä heti se sama fiilis, että on hienoa päästä kehittämään peliä entisestään uusien miesten kanssa.

Päättyneellä kaudella Rautiainen sijoittui runkosarjan lyöjätilastossa neljänneksi iskettyään 1+65=66 juoksua. Pudotuspeleissä mies iski seitsemään otteluun 0+14=14 juoksua.

Muutokset joukkueessa Ville Väliahon, Markus Tuikan ja Patrik Wahlstenin tulon myötä saavat kokeneen pelimiehen innostumaan.

–Todella innostunut fiilis tulevan kauden joukkueesta. Uudet miehet ovat varmasti näytönhaluisia kavereita ja heistä on jäänyt oikein hyvä kuva, mitä olen kuullut heistä. Uskon myös, että meillä entisilläkin miehillä on näyttämisen halu korkealla neljänteen sijaan päättyneen kauden jälkeen, päätti Rautiainen.

Pelinjohtaja Mikko Korhonen pitää Rautiaisen jatkoa tärkeänä palana joukkueen rakentamisessa.

–Hienoa, että Aleksi jatkaa. Mies on erittäin tärkeä pala joukkuetta ja kokenut pelimies, joka pystyy antamaan pelillistä panosta, mutta myös pelillistä oppia, näki Korhonen.

Tulevalla kaudella Joensuun Mailalla on kaksi lyöjäjokeria käytössään Rautiaisen ja Wahlstenin myötä.

–Kyllä tämä päättynyt kausi ja muut kaudet ovat osoittaneet, että kovia mailamiehiä tarvitaan ja ne ovat arvossaan. Viime kausi mentiin yhdellä lyöjäjokerilla ja nyt meillä on kaksi lähtökohtaisesti kaksi lyöjäjokeria käytössämme.

–Se on mielenkiintoinen tilanne ja ajatukseni on ensi kautta rakentaessa, että meiltä löytyy sarjan kovin jokerikolmikko kaikkinensa. Meillä on mahdollisuus pyörittää sisäpeliä jokereiden kautta, pohti ”Doksa”.

Kahden erityyppisen lyöjäjokerin käyttäminen herättää luonnollisesti iloa pelinjohdossa.

–Joukkueessamme on nyt kaksi hieman erityyppistä lyöjää, jonka näen hienona asiana ja rikkautena. Aleksilla on vapaat lyönnit ja kumurat vahvuutena, kun puolestaan Patrik lyö kovaa vaakamailaa ympäri kenttää vahvoilla raameillaan.

–Aleksi on tehnyt hienon pelillisen ja henkisen kasvun viime vuosien aikana. On hienoa, että Patrik pääsee nimenomaan Aleksin kanssa tekemään hommia talven ja tulevan kesän aikana. Näen tämän molemmin puolin erittäin antoisana ja tuloksellisena duona, päätti Korhonen.

Joensuun Mailan sopimustilanne 15.10.2020:

Aleksi Rautiainen 2021, Patrik Wahlsten 2022 (2023), Ville Väliaho 2021 (2022), Markus Tuikka 2021 (2022), Antti Hartikainen 2021, Topi Hurskainen 2021 (2022), Mikko Kemppainen 2021, Konsta Kettunen 2022, Iiro Kuosa 2022, Henri Litmanen 2022 , Konsta Piironen 2021, Samuel Tikkonen 2023, Seeti Surakka 2021 (2022), Väinö Väänänen 2021, Matias Hänninen 2021, Justus Niemeläinen 2021

"Nähdään ensi kesänä"