Rautiainen ja Kivinen jatkavat, Mikko Lahtinen mukaan valmennustiimiin

Joensuun Maila on solminut jatkosopimukset Aleksi Rautiaisen ja Lauri Kivisen kanssa. Pelinjohto-osasto täydentyy Mikko Lahtisella.

Päättyneellä kaudella pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittu Aleksi Rautiainen jatkaa JoMan paidassa yksivuotisella sopimuksella. Lyöjäjokeri iski kaudella 2019 runkosarjassa 30 ottelussa 2+68=70 juoksua ja pudotuspeleissä kymmeneen otteluun 1+29=30 juoksua.

–Hyvä fiilikset sopimuksesta. Kuluneen kesän aikana huomasin, että nautin vielä entistä enemmän treeneistä, peleistä ja yhteisistä jutuista joukkueen mukana. Arki on välillä haastavaa ja mukaan mahtuu heikompiakin pätkiä, mutta kotona ainakin oltiin hyvin myötämielisiä jatkamiselleni, joten lopulta oli helppo päätös jatkaa, kommentoi Rautiainen.

–Haikeat on vielä fiilikset näiden pitkään JoMassa mukana olleiden pelaajien lähdön tiimoilta, mutta ehkä tässä nyt olikin oikea hetki hieman uudistaa porukkaa. Uuden valmennuksen ja uusien pelaajien myötä tulee varmasti uutta virtaa tekemiseen. Se kasvattaa myös omaa motivaatiota entisestään.

Rautiainen on edustanut JoMaa kaudesta 2011 lähtien. Joensuulaisyleisö pääsi hurraamaan kuluneena syksynä Kerubi Stadionilla neljännessä finaaliottelussa, kun Rautiainen ratkaisi Suomen mestaruuden Joensuun Mailalle supervuoroparin kakkosrajapuhkaisulla. Tulevalla kaudella Rautiaisella on edessään uusi haaste, kun joukkueen toinen lyöjäjokeri Juha Niemi vaihtoi seuraa ja siirtyi pelaamaan sarjaan nousseen Manse PP:n riveihin.

–Pitkään olimme Niemen kanssa tuossa kahdestaan toinen toistemme tukena ja turvana. Kyllä se vähän kieltämättä jännittää, mutta on tämä samalla hieno henkinen haaste itselle. JoMassa on ollut monta vuotta hienoa se, että olemme pelanneet laajalla porukalla, eikä se ole ollut kenenkään yhden pelaajan hyvästä tai huonosta päivästä kiinni. Tämä on hieno haaste koko joukkueelle, päätti Rautiainen.

Jatkosopimuksen seuran kanssa allekirjoitti myös Lauri Kivinen, jonka sopimus on mallia 1+1 vuotta. Rautiaisen tapaan Kivinen on pelannut Joensuun Mailassa kaudesta 2011 lähtien ja ollut voittamassa kaikkia seurahistorian mitaleja.

–Hyvillä mielin olen tuoreesta sopimuksesta. On hienoa jatkaa matkaa seurassa, joka on pitkäjänteisellä työllä noussut yhdeksi Superpesiksen kärkiseuraksi kaikilla mittareilla mitattuna. Joensuu tarjoaa loistavan ympäristön kehittyä edelleen pelaajana ja menestyä, kommentoi Kivinen.

–Mielenkiinnolla odotan jo tulevaa kautta. Kovia pelimanneja lähti, mutta kovia pelaajia saimme myös tilalle, joten varmasti on hieno vuosi jälleen edessä. Uusi pelinjohto ja uudet pelikaverit tuovat uutta maustetta ja virtaa tekemiseen.

Pelinjohto-osasto täydentyy Mikko Lahtisella, joka tulee mukaan Mikko Korhosen johtamaan valmennustiimiin. Siilinjärveltä lähtöisin oleva Lahtinen edusti palaajauransa aikana Siilinjärven Pesistä, Puijon Pesistä ja Sotkamon Jymyä. Jymyn paidassa mies voitti SM-kultaa Sotkamon Jymyssä kaudella 2009.

Lahtinen päätti pelaajauransa kauteen 2010, mutta teki paluun pelikentille kaudella 2015 Puijon Pesiksen paidassa. Kaudella 2018 mies toimi kuopiolaisseurassa valmentajana ja kakkospelinjohtajana. Joensuuhun Lahtinen suuntaa hyvillä mielin.

–Todella suurella mielenkiinnolla Joensuuhun saavun. Haaste on kova ja nöyrin mielin lähdetään hommaa tekemään uudessa paikassa. Jonkin verran porukassa on tuttuja ja osaan olen pelikentillä törmännyt. Kuten jokainen tietää, niin joukkue ja organisaatio on kova, joten on erittäin etuoikeutettu olo, että pääsen mukaan, näki Lahtinen.

–Korhosen Mikon kanssa meillä on taustaa muutamilta pelivuosilta. Tasaisesti olemme vuosien varrella puhuneet pesiksestä ja tässä viimeisinä vuosina valmentamisesta ja harjoittelemisesta. Varmasti sellainen uusi tutustuminen tässä meilläkin on edessä, kun pelivuosista on jo sen verran aikaan.

Valmennustiimissä Lahtisella on vastuualueenaan ulkopeli. Lajivalmentajana tulevalla kaudella jatkaa Antti Väistö, jonka vastuualueena on sisäpeli. Henri Lomu puolestaan jatkaa joukkueen fysiikkavalmentajana.