Pohjois-Karjalan pesisderby perjantaina – ”Tulee hyvä peli”

Pohjois-Karjalan pesisherruudesta lähdetään vääntämään ensimmäisen kerran perjantaina, kun Joensuun Maila ja Kiteen Pallo kohtaavat Kerubi Stadionilla.

Taisteluparista molemmilla on allaan voitokkaat kohtaamiset. JoMa haki Kempeleen vierasressulta 0-2 (1-4, 0-5)- vierasvoiton sunnuntaina ja kiteeläiset kukistivat Siilinjärven Pesiksen Rantakentällä keskiviikkona numeroin 2-1 (6-1, 1-2, 1-0). JoMa on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta kymmenen ja KiPa kuusi pistettä.

Joensuun Mailassa kautensa terävästi aloittanut KiPa-kasvatti Simo Rahunen odottaa ottelua mielenkiinnolla.

–Sellaista pientä kutkua kyllä hieman on, mutta ei tämä nyt jännitä sen enempää. Talvella ennen hallipelejä kerkesi pureskella ajatuksia siitä, että miltä tuntuu pelata KiPaa vastaan. Tunnepuoli oli silloin yllättävän neutraali, mutta totta kai nyt kun on kesä ja pelataan pisteistä, niin voihan se olla erilaista. Odottava fiilis on, sekä tunne, että tulee hyvä peli perjantaina, kommentoi Rahunen.

Kasvattajaseuran otteet pelikentillä ovat luonnollisesti kiinnostaneet miestä alkukauden aikana.

–KiPalla on alla kolme voittoa neljästä pelistä, niin sehän on hyvä suoritus. On heidän pelejänsä tullut vilkuiltua, kun totta kai se kiinnostaa, että mitä siellä tapahtuu. Heillä on paljon hyviä nuoria äijiä, jotka voivat kehittyä kaudenkin aikana hyvinkin paljon.

JoMa sai sunnuntain vierasreissun päälle neljän päivän huilijakson sarjapeleistä, kun viikon kaksi ottelua ajoittuvat loppuviikkoon, perjantaille ja sunnuntaille.

–Vähän lepäsimme pitkän reissun päälle alkuviikolla ja palauduttiin. Tiistaina keskityttiin sitten jälleen lajihommiin ja ohjelmassa on ollut myös punttien kanssa kuntoilua. Hyvällä rytmillä on viikko mennyt, josta pitää antaa valmennukselle kiitosta, jatkoi Rahunen.

Rahunen on pelannut JoMa-paidassa alkukaudella erittäin laadukasta pesäpalloa ulko- ja sisäpelissä.

–Ulkopelin kautta on päässyt hyvin hommiin kiinni. Oikeastaan heti Fuengirolan ottelussa tuli onnistumisia ja sieltä jäi hyvä tatsi päälle. Meidän sisäpelipalettimme on sen verran laadukas, että ei ole oikeastaan väliä millä numerolla pelaa, kun saa kuitenkin pelata sisävuorojen pyöriessä. Sisäpelaaminenkin on mennyt parempaan suuntaan koko ajan itsellä, päätti Rahunen.

Kauden ensimmäisessä paikalliskohtaamisessa otteluisäntänä toimii Abloy Oy – Katso yhteistyökumppanimme upea video alta.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo perjantaina 24.5. klo 18.00 Kerubi Stadionilla. Osta lippusi derbyyn tästä!

ABLOY For Trust x Joensuun Maila