Perjantaina kesän neljäs derby!

Joensuun Maila ja Kiteen Pallo kohtaavat perjantaina neljättä kertaa kuluvan kesän aikana.

Perjantai-illan otteluun päästään lähtemään sääennusteiden mukaan aurinkoisessa ja pitkästä aikaa kesäisissä lämpötiloissa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun puhtaat kolmen pisteen voitot allaan, kun tiistaina Kiteen Pallo kaatoi kotonaan Kempeleen Kirin numeroin 2-0 (10-2, 1-0) ja Joensuun Maila puolestaan haki täyden pistepotin Koskenkorvalta numeroin 0-2 (3-6, 1-8).

Ottelu on tärkeä varsinkin vierailija KiPalle, sillä joukkue taistelle kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta. KiPa on pelannut yhden ottelun tällä hetkellä pudotuspelipaikassa pisteen erolla kiinni olevaa IPV:tä vähemmän, joten illalla jaossa olevilla pisteillä on suuri merkitys. Joensuun Mailan sarjasijoitus on puolestaan neljäs ja näillä näkymin joensuulaiset lähtevät tältä sijalta viikon päästä perjantaina käynnistyviin pudotuspeleihin.

Joensuun Maila on voittanut kaikki kolme tällä kaudella pelattua paikallisottelua, mutta perjantaina on jälleen uusi matsi edessä, eikä vanhoja tuloksia auta liikaa muistella. Kitee tulee otteluun varmasti kovalla itseluottamuksella taistellen jokaisesta pallosta pudotuspelipaikka mielessään.

Kitee on vaihdellut säännöllisesti lukkariaan Jesse Eskelisen ja Ville Liukun välillä runkosarjan loppusuoralla. Arvoitukseksi jää vielä se, että kumpi nähdään tänään lautasen äärellä. Joukkueen sisäpelissä Liukku on kova tekijä, sillä mies on kiteeläisten tehokkain kotiuttaja iskettyään tähän mennessä 1+53=54 lyötyä juoksua. Toiseksi tehokkain mies mailan varressa on Valentin Ikonen, joka on niitannut 3+43=46 lyötyä.

Tiesitkö tätä?

Joensuun Mailan lyöjätykki Juha Niemi lähestyy kovaa vauhtia komeaa rajapyykkiä urallaan. Miehellä on ennen perjantain ottelua lyötyjä juoksuja Superpesiksen runkosarjassa yhteensä 993 kappaletta ja on näin ollen seitsemän lyödyn juoksun päässä 1000 lyödyn rajasta. Moukaroiko Niemi jo tänään rajan rikki Kiteen Palloa vastaan?

Joensuun Maila - Kiteen Pallo 9.8. klo 18.00 alkaen Kerubi Stadionilla | Osta lippusi ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta!