Perjantai-illan herkkupalana JoMa-KiPa- paikallismatsi

Halli-SM- alkusarja jatkuu Joensuun Mailan osalta perjantai-iltana Kiteen Palloa vastaan Joensuu Areenassa.

Joensuun Maila avasi halli-SM- rupeamansa puhtaalla 2-0 (6-0, 4-0)- voitolla Siilinjärven Pesiksestä tammikuun alkupuolella. Perjantai-illan vastustaja Kiteen Pallo käynnisti puolestaan oman hallitaipaleensa viime viikonloppuna Imatran Pallo-Veikkojen vieraana napaten 0-1 (3-3, 3-4)- voiton imatralaisista.

JoMa ja KiPa kohtasivat vuoden alkajaisiksi perinteikkään tammikuun tasonmittaus- harjoitusottelun merkeissä. Itse ottelussa joensuulaiset olivat vahvempia numeroin 2-0 (7-0, 2-1), mutta kotiutuslyöntikisan kiteeläiset kirjauttivat itselleen juoksuin 3-4 tasokkaan lyöntipelin ansiosta.

–Itseä helpottaa se, että pelasimme tammikuun tasonmittauksessa kasvattajaseuraa vastaan jo kertaalleen. Sai päästettyä höyryjä siinä itse pois ja veikkaan, että tähän peliin pääsee lähtemään aivan normaalisti, kommentoi Kiteen Pallosta JoMaan siirtynyt Topi Hurskainen.

Joensuulaisittain halli-SM-sarja käynnistyi poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa ja edellisestä SiiPe- ottelusta on kulunut jo kuuden viikon ajanjakso. Tällä aikavälillä JoMa on pitänyt harjoittelun ohella pelivirettä yllä pelaamalla kaksi harjoitusottelua Kuopiossa. Harjoitusotteluissa Sotkamon Jymy kukisti JoMan numeroin 1-2 (6-5, 5-9, 1-2) ja jälkimmäisessä ottelussa joensuulaiset kaatoivat SiiPen numeroin 0-2 (0-7, 1-4).

–Olemme pitäneet pelirytmin hyvin yllä harjoitusotteluilla. Ne ovat sitten sellaisia päänsisäisiä juttuja, kun ensin pelataan pisteistä ja sitten välillä pelataan harjoituspelejä. Se vaatii asennoitumista eri tavalla, varsinkin kun meidän harjoitusottelumme olivat iltamyöhällä Kuopiossa, jatkoi Hurskainen.

Naapuriseura Kiteen Pallo juhlii tänä vuonna 30- vuotista taivaltaan ja on osoittanut jo ensimmäisissä otteluissaan taistelevansa täysiverisesti paikasta halli-SM- lopputurnaukseen. Parhaimmillaan tasokasta lyöntipeliä pelaavaa joukkuetta vastaan saa joensuulaisten ulkokenttä olla tarkkana perjantaina ottelussa.

–Kiteellä oli ilmeisesti omissa harjoitusotteluissaan vähän tekemistä pelin kanssa, mitä pikkulinnut ovat sieltä suunnalta laulaneet. He hoitivat halli-SM- avauksessa voiton IPV:tä vastaan, jonka ansiosta ovat saaneet hyvän hengen päälle.

Joensuussa suureen suosioon nousseet halli-SM- ottelut keräävät jälleen Joensuu Areenaan runsaasti yleisöä. Paikallisvastustaja sytyttää aina, joka nähtiin jo tammikuun harjoitusottelussa, jota oli seuraamassa peräti 1221 katsojaa.

–Rakas paikallisvastustaja on vastassa. Emme lähde varomaan peliä, vaan railakkaalla ilmeellä hyökätään perjantaille. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja joukkue on harjoitellut todella hyvällä ilmeellä, päätti Hurskainen.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo perjantaina 21.1.2020 klo 18.00 Joensuu Areenassa

Lue hallipelien infopaketti tästä linkistä.