Paikallisvääntö kääntyi kiteeläisille – “Tunnetilan on säilyttävä”

Kerubi Stadionin 2018-päinen kotiyleisö joutui pettymään karvaasti, kun Kiteen Pallo kairasi pisteet naapuripitäjään loppulukemin 1-2 (6-2, 2-9, 1-3).

Joensuun Maila sai huippustartin paikalliskamppailuun ja vei avausjakson selkeästi nimiinsä. Kiteen Pallo kaivoi pukukopin kätköistä uuden peli ilmeen toiselle jaksolle ja vei ottelun supervuoropariin. Superin ratkaisu nähtiin Valentin Ikosen lyönnistä, joka yllätti JoMan ulkokentän kahden juoksun arvoisesti. Ikonen oli illan ehdoton ykköshahmo 1+7-lyödyllään.

–Loppuratkaisu oli lyönti kolmosluukkuun. Täysin ansaittu ja oikea lopputulos, jota pitää kunnioittaa. Kitee oli meitä parempi, piste, totesi päävalmentaja Mikko Korhonen.

Tunnetila karkasi

Maukas paikallistaistelu sai joensuulaisittain enemmän kuin mainion alun, kun JoMa takoi ottelun ensimmäiseen sisävuoroon railakkaat viisi juoksua. Kapellimestarina hääri Juha Puhtimäki, jonka painava lyönti yllätti kolmoskoppari Samu-Kalle Varosen kolmen pinnan arvoisesti.

Aleksi Rautiainen ei nostanut jalkaa kaasulta vaan tulitti JoMan neljän juoksun karkumatkalle. Ottelun alusta saatu hurmos saatteli joensuulaiset lopulta 6-2-jaksovoittoon.

–Jaksojen alut olivat identtiset. Me saatiin loistava alku ensimmäisellä jaksolla ja se siivitti kyllä meidän peliä loistavasti, tuumi Korhonen.

Kiteen Pallo ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan jaksotappiotaan, vaan antoi toisella jaksolla isän kädestä takaisin. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen vierailijat johtivat 5-0, ja jakson lopussa tilanne oli kiteeläisille hävyttömästi 9-2.

JoMan toisen jakson lyödyistä vastasivat Samuel Tirkkonen ja Rautiainen.

–Tunnetilasta meidän on otettava jatkossa oppia. Sen on säilyttävä, vaikka taululla olisi 0-5 tai jotain muuta. Tänään meillä meni kahdesta kolmeen vuoroa, että ei saatu sitä kuollutta hetkeä tapettua.

–Jatkossakin voi tulla tilanteita, joissa vastustaja laittaa alkuun ison vaihteen päälle, mutta sen tunteen kanssa täytyy pystyä olemaan ja elämään, Doksa päätti.

JoMa saa revanssin jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Kiteen rantakentälle. Seuraava kotipeli Joensuun Mailalla on vasta tiistaina 21.7., kun sarjan vahvasti avannut Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Kerubi Stadionille vieraaksi. Osta lippusi ajoissa ennakkoon tämän linkin kautta!

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso matsin kuvat