Myös kolmas derby JoMan nimiin!

JoMa venytti voittoputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun joensuulaiset hakivat 0-2 (1-3, 2-4)- vierasvoiton Kiteen Rantakentältä.

Kotijoukkue KiPa sai otteluun hyvän startin, kun Veli-Matti Sigvart iski pallon kakkosrajasta maisemiin ja mies kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Tämä toimi JoMan ulkokentälle varmasti hyvänä herätyksenä heti ensimmäisessä vuoroparissa. JoMa vastasi omassa sisävuorossaan tasoittamalla jakson, kun Joni Lehikoinen onnistui iskemään kumuran tyylipuhtaasti väliin ja merkistä kotiin riensi Henri Litmanen.

JoMan ulkopelaaminen terävöityi, joka muodosti kiteeläisille vaikeuksia saada kolmostilannetta aikaiseksi. Kun kaverin tilanteet jäivät vähiin, käytti JoMa omat paikkansa. Jakson loppupuolella Aleksi Rautiainen onnistui kahteen kertaan ja JoMa nappasi jaksovoiton 1-3- numeroin.

–Keli oli raaka molemmille ja ottelun alussa oli mystinen tuuli, joka vaikutti molempien lyöntipeliin. Ensimmäinen jakso oli rauhallista pelaamista, löimme kolmeen vuoroon kolme juoksua ja siihen pitää olla tyytyväinen, kommentoi JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla JoMan hyökkäys nähtiin toisessa vuoroparissa. Tuomas Jussila niittasi ykköstilanteessa pallon kolmosluukusta maisemiin yhden tavallisen ja kunnarin arvoisesti. Jussila toi tuplajuoksun harhaheiton turvin ja JoMa karkasi 0-3- johtoon.

–Sisäpelissä toisella jaksolla löimme ihan tuhottoman määrän laittomia varsinkin näpyistä, jotka olisi pitänyt vain pudottaa kenttään.

Joensuulaisten 0-4- juoksun latasi Juha Niemi iskemällä pallon varmuudella kakkospuolelle. Kiteeläisten 1-4- kavennuksesta vastasi Sami Mikkolanaho lyömällä keskipompun ruutuun. KiPan kiriä jatkoi neljännen tasoittavalla vuorolla kiertämällä tyhjään kenttään kunnarin. Tämän lähemmäs kiteeläiset eivät kuitenkaan päässeet ja kolme sarjapistettä matkasi Joensuuhun.

–Erittäin tyytyväinen voi olla siihen, että vastustaja yritti vain viisi kertaa kotiin. Kolme pinnaa ja matka jatkuu, päätti Lehtimäki.

JoMan parhaana palkittu lukkari Juha Puhtimäki oli samoilla linjoilla ottelusta.

–Ulkopeli oli hyvää ja se on ottanut nyt harppauksia eteenpäin jo pidemmän aikaa. Siihen voi olla tyytyväinen, kun puolestaan sisäpeliin ei voi missään nimessä. Onneksi teimme kuitenkin tarvittavat juoksut.