Miesten superpesiskausi käynnistyy 2.7. – katso videolta Jonne Kemppaisen haastattelu!

Pesäpalloliitto on tiedottanut tiistaina, että miesten superpesiskausi käynnistyy 2.7.2020. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa.

Kaikki 14 miesten superpesisjoukkuetta ovat mukana, kun kausi 2020 isketään vauhtiin 2. heinäkuuta. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ei peittele tyytyväisyyttään liiton ja seurojen yhteisestä päätöksestä.

– Olen todella innoissani, kun olemme haastavan kevään jälkeen päässeet tähän pisteeseen. Seurojen kanssa on käyty tiivistä yhteydenpitoa, ja kaikki ovat ilmoittaneet lähtevänsä mukaan sarjaan. Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta, linjasi Pitkäranta.

Hallituksen tämänhetkisen linjauksen mukaisesti suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 asti.

–Joensuun Mailaa nämä rajoitteet tulevat koskettamaan merkittävästi. Meillä on hienosti noin 900 kausikorttia myytynä ja lyhyelläkin matematiikalla sen pystyy laskemaan, että kaikki kausikorttilaiset eivät mahdu meidän kotiotteluihimme näiden rajoitusten puitteissa, kommentoi Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen.

Runsaan kausikorttimäärän myötä kaikkiin kausikorttilaisiin ollaan yhteydessä ensi viikon aikana.

–Tulemme olemaan kaikkiin meidän kausikorttilaisiimme yhteydessä ja tarjoamme vaihtoehtopaketit, joiden kautta tulemme kesää viemään läpi. Tämä on poikkeustilanne ja toivomme joustavuutta ja ymmärrystä tähän tilanteeseen.

–Jo tähän saakka kausikorttilaisiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme on löytynyt joustavuutta. Vaikka tilanne on tympeä, niin uskon, että me myös tästä selviämme ja löydämme yhteisymmärryksen. Totta kai toivon myös, että elokuussa ja syyskuussa kun pesäpalloa vielä pelataan, niin rajoitukset tulevat olemaan kevyemmät.

Superpesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan perjantaina ja otteluohjelmat ensi viikon aikana.

Katso Jonne Kemppaisen haastattelu kokonaisuudessaan JOMA TV:stä.