Mantulta matkaan kolme pistettä – "Kilvoittelua voitosta"

Joensuun Mailan voittoputki miesten Superpesiksessä sai jatkoa torstai-iltana, kun joukkue haki vierasvoiton Siilinjärveltä numeroin 0-2 (2-3, 3-4).

Joensuun Maila teki torstai-illan otteluun kokoonpanomuutoksia ja lukkarin paikalla nähtiin ensimmäistä kertaa Superpesiksessä seuran oma kasvatti Seeti Surakka.

–Hieno juttu oli tuo Surakan Seetin debyytti. Sieltä on lupaava lukkari tulossa, jonka peliä oli kiva seurata, linjasi joukkueen kapteeni Aleksi Rautiainen.

Ottelun juoksuhanat avasi kotijoukkue Siilinjärvi heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Mikko Hakomäki iski pallon väliin kotiuttaen Juho Keinäsen.

Tasoittavalla vuorollaan JoMa onnistui kertaalleen Aleksi Rautiaisen toimesta. Lyöty juoksu oli Rautiaisen uran 500:s miesten superpesiksessä.

Ottelun kolmannessa vuoroparissa JoMa lisäsi johtoon 1-3:een, kun jokeriosastolta Rautiainen ja Juha Puhtimäki onnistuivat. Siilinjärvi hiipi vielä juoksun päähän, mutta joensuulaisten ulkopeli piti ja jaksovoitto kirjattiin numeroin 2-3.

–Tasainen matsi, kuten yleensäkin täällä Siilinjärvellä on ollut. Meillä on tässä ollut näitä tiukkoja matseja, joita olemme voitoksi kääntäneet. Saimme sisäpelin pyörimään hyvin, pohti lyöjätykki Rautiainen.

Tasainen taistelu jatkui toisella jaksolla

Kamppailu jatkui tasaisena myös jaksotauon jälkeen. Kotijoukkue otti jälleen kuskin paikan, kun joensuulaisten polttoheitto kolmospesälle karkasi pesän taakse ja kotiin juoksi Eemeli Paldanius. SiiPe onnistui samassa vuorossa vielä lyömään 2-0- johtojuoksun Tommi Piiraisen toimesta.

–Oli kilvoittelua voitosta. Molemmilla oli nollatilannepelaaminen hyvää ja ilahduttaa se, että Ville Lantiainen on ollut hyvä kentälle menijä ja saimme nollaan tehtyä kolme tai neljä paloa Surakan johdolla, näki pelinjohtaja Mikko Korhonen ottelun jälkeen.

JoMa sai sisäpelinsä toimimaan toisessa vuoroparissa, kun Puhtimäki, Henri Litmanen ja Mikko Kemppainen onnistuivat mailan varressa. Siilinjärveläiset taistelivat itsensä vielä tasalukemiin tasoittavalla vuorollaan Piiraisen lyönnillä.

–Jaksojen tärkeissä paikoissa onnistuminen ilahduttaa. Jouduimme viimeisessä vuoroparissa hankalasta paikasta kapealla miehityksellä pinnan tekemään. Se oli hyvä juttu.

Tämän jälkeen JoMan räpylä piti mallikkaasti.

–Ulkopelistä täytyy Surakan lisäksi nostaa ehdottomasti Konsta Kettunen pelaaminen ratkaisupaikoissa, lisäsi Korhonen.

Neljännessä vuoroparissa joensuulaiset saivat vähillä miehillä kasattua kolmostilanteen, josta Rautiainen iski pallon väliin ja kotiin kirmasi Topi Hurskainen.

Siilinjärveläisten viimeisellä tasoittavalla vuorolla esiin nousi lukkari Surakka, joka ei antanut armoa kotijoukkueelle.

–Surakalle ensimmäinen peli Superpesiksessä ja siihen nähden erinomainen esitys. Mielestäni varsinkin viimeinen vuoropari oli miehekäs esitys. Aika moni lukkari olisi jäänyt kotipesään pelaamaan turvallisesti, mutta aktiivinen peli osoittaa pelimiehen luonnetta, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa viikon kolmannen ottelunsa lauantaina Hyvinkään Tahkoa vastaan Kerubi Stadionilla. Varmista paikkasi ja osta liput ennakkoon lauantaille tästä linkistä!