Kutkuttava finaalisarja käynnistyy sunnuntaina – katso kuvat lauantain treeneistä!

Joensuun Mailan finaalivastustajaksi selviytyi Sotkamon Jymy, joka kaatoi Kouvolan Pallonlyöjät viidennessä välieräottelussa torstai-iltana. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa Superpesiksen finaalisarjassa.

Superpesiskausi 2019 saa huikaisevan loppuottelunäytöksen, kun finaaleissa Joensuun Maila kohtaa Sotkamon Jymyn. Tie sotkamolaisilla loppuotteluihin käsi pitkän kaavan kautta, sillä joukkue kukisti Kouvolan Pallonlyöjät viidennessä välieräottelussa Hiukan pesäpallostadionilla numeroin 1-0 (1-1, 9-1).

Joensuun Maila raivasi reittinsä finaaleihin puolestaan kaatamalla Vimpelin Vedon voitoin 3-0. Joensuulaiset ovat saaneet viikon tauon otteluista enne finaalisarjan alkua, kun puolestaan Jymy lähtee kultataisteluun tasainen pelirytmi allaan.

–Vaikka tässä taukoa on ollut, niin en usko, että sillä on merkitystä. Me olemme pitäneet kiinni normaalista harjoitusrytmistämme tässä viikon ajan, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Kautta aikain eniten Superpesiskentillä menestystä niittänyt Jymy tekee vuoden tauon jälkeen paluun finaaleihin. Edellisen kerran mestaruutta Sotkamossa on juhlittu kaudella 2015. Tätä seurasi kaksi Vimpelille hävittyä finaalisarjaa ja viime kesän neljäs tila. Kaudesta 1990 lähtien Jymy on jäänyt vain kolmesti ilman mitalia (1998, 1999, 2018) ja mestaruuksia tuolla aikavälillä on kertynyt peräti 17 kappaletta.

Joensuun Maila lähtee puolestaan puolustamaan syksyllä 2018 voitettua seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

–Me tiedämme, mitä osaamme. Nousujohteisten esitysten on jatkuttava myös finaalisarjassa, jatkoi Lehtimäki.

Runkosarjassa joukkueiden väliset kohtaamiset menivät tasan 1-1.

–Kun pystymme tekemään oman hyvän suorituksen, niin tulemme kyllä pärjäämään. Peli kerrallaanhan näissä ottelusarjoissa mennään ja tavoitteenamme on olla ottelusarjan voittaja, päätti Lehtimäki.

Finaalisarja käynnistyy sunnuntaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 15.00 ja toinen kamppailu pelataan Joensuussa lauantaina 14.9. klo 16 alkaen. Kerubi Stadionille on enää muutamia kymmeniä aurinkokatsomon lippuja jäljellä ja ottelu tullaan myymään loppuun. Varmista paikkasi ja osta liput Ticketmasterin verkkokaupasta nyt!

Näin pelataan finaaleissa:

8.9. klo 15.00 Sotkamon Jymy - Joensuun Maila

14.9. klo 16.00 Joensuun Maila - Sotkamon Jymy

15.9. klo 16.00 Sotkamon Jymy - Joensuun Maila

21.9. klo 14.00 Joensuun Maila - Sotkamon Jymy (tarvittaessa)

22.9. klo 14.00 Sotkamon Jymy - Joensuun Maila (tarvittaessa)

Jymyn ja JoMan F-pojat kohtaavat ystävyysottelussa ennen miesten finaalia!

Sotkamon Jymyn ja Joensuun Mailan F-pojat osoittavat erinomaista yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä pelaamalla ystävyysottelut Mustolan kentällä klo 11:00 ja 12:30 alkaen. Jos olet saapumassa Superpesiksen finaaliotteluun ja aikaa jää, niin suuntaa ihmeessä Hiukkaan Mustolan kentän kautta ja käy tsemppaamassa F-poikia!

Mustolan kentän löydät osoitteesta Mustolantie, 88610 Vuokatti.

Katso kuvat lauantain harjoituksista