Kurssia kääntämään Imatralle - "Kovasti olemme hommia tehneet"

Joensuun Maila suuntaa sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi.

Superpesiksen runkosarja jatkuu sunnuntaina, kun Joensuun Maila suuntaa Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi. JoMan pistepussi ei karttunut kahteen edelliseen otteluun, vaan alla on tappiot Siilinjärveltä ja torstain kotimatsista Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Peli-ilme parani huomattavasti torstaina otteluun ja nyt joukkueella onkin sauma pestä kasvot ja käydä hakemassa pisteet Imatralta.

–Totta kai kaksi tappiopeliä alla laittaa miettimään, että mikä siinä mättää. Kovasti olemme hommia asian eteen tehneet, että pistesaldo alkaisi karttumaan jälleen. Ottelu SiiPeä vastaan oli meiltä aivan karmea, mutta Kouvolaa vastaan ulkopelin osalta ainakin tekeminen oli huomattavasti parempaa ja siinä otettiin askel eteenpäin, kommentoi Lauri Kivinen.

–Sisäpelaaminen oli tukkoista vielä Kouvolaa vastaankin ja siihen olemme jotain lääkkeitä keksineet. Sitä täytyy saada avattua paremmin.

Imatran alkukausi on alkanut yskähdellen ja Pallo-Veikot ovat keränneet seitsemästä pelaamastaan ottelusta viisi sarjapistettä. Joukkueen sijoitus sarjataulukossa on tässä kohtaa alkukautta kahdestoista. IPV sai maanantaina taisteltua ensimmäisen voittonsa, kun joukkue voitti Alajärven Ankkurit kotikentällään numeroin 2-0 (4-1, 5-2). Edellisessä keskiviikkona pelatussa ottelussa Vimpeli puolestaan kaatoi IPV:n selkein 2-0 (14-5, 11-0)- numeroin.

IPV:n joukkue koki muutoksia viime kesään verrattuna. Joukkueessa pelaa tällä sesongilla KPL:n paidassa SM-hopeaa voittaneet Teemu Nurmio, sekä Konsta Hyötyläinen ja lisäksi väriä IPV:n joukkueeseen tuo Kiteeltä Imatralle siirtynyt Sami Partanen.

–Varmasti nälkäinen porukka on Imatralla huomenna vastassa. IPV on kovalyöntinen porukka ja varmasti he haistavat, että kun me olemme pari peliä hävinneet, niin meidän päänahkamme heille kelpaisi. Skarppina pitää olla ja tämä on meille hyvä peli tähän paikkaan oman tasonnoston kannalta.

Kivinen on pelannut alkukaudella neljä ottelua, joissa lyötyjä juoksuja on kertynyt 1+3=4 kappaletta, tuotuja juoksuja kaksi kappaletta ja kärkilyöntejä 21 kappaletta.

–Oma pelaaminen on ollut ihan kohtalaista. Vielä vähän on hakemista niin sisä- ja ulkopelissä, mutta eiköhän se tästä lähde ja tekeminen normalisoidu, kun pelejä saa lisää alle. Vielä on vähän ailahtelua ollut. Pelien kautta homma paranee varmasti, päätti Kivinen.

Imatran Pallo-Veikot – Joensuun Maila sunnuntaina 2.6. klo 17.00.