Kurssi ei kääntynyt Imatralla - "Tekemisen tasoa pitää vain saada paremmaksi"

Joensuun Maila suuntasi sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi.

Joensuun Mailan kokoonpano koki muutoksia ennen vierasmatkalle lähtöä, kun Tuomas Jussila ja Samuel Tirkkonen jäivät pois pelaavasta miehistöstä sairastumisien takia. Kokoonpanoon nousivat ensimmäistä Superpesisotteluaan pelannut Väinö Väänänen ja tällä kaudella Siilinjärveä vastaan jo kertaalleen tällä kaudella JoMan paidassa pelannut Kasperi Hämäläinen.

Ottelun alku oli joensuulaisittain pirteää pelaamista. JoMa siirtyi 0-1- johtoon ensimmäisessä vuorossa, kun Juha Niemen lyönti poltti IPV:n ulkokentässä. Tämän jälkeen oma peli sekaantui ja IPV otti helppoja paloja JoMan sisävuorojen aikana.

IPV painoi kaasun pohjaan neljännessä vuoroparissa. Jakson tasoitusjuoksu syntyi Konsta Hyötyläisen toimesta, kun mies takoi pallon kolmospuolelta läpi yhden juoksun arvoisesti. Takatilanne jäi kuitenkin päälle ja kotiuttamaan asteli Sami Partanen. Miehen hidastettu lyönti ei pysynyt polttolinjassa Simo Rahusen räpylässä ja johtojuoksun 2-1:een toi Juuso Lattu. Jakson lopullisen ratkaisun iski Jere Dahlström, joka iski pallon kakkospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti.

-Kyllä tämä pelaaminen on tällä hetkellä hakemista. Vaikka poissaolojen taakse ei saa mennä, mutta kyllä se väkisin näkyy, että kolme Itä-Länsi- tason pelaajaa puuttuu. Ei se auta, näillä pitää mennä. Tekemisen tasoa pitää vain saada paremmaksi varsinkin sisäpelissä, kommentoi Juha Puhtimäki.

-Siinä taisi yhdestä räpylästä tulla kolme juoksua ja kävi erittäin harmillisesti meille. Sisäpelissä pitäisi pystyä tekemään enemmän ja siellä tuli paljon isoja virheitä tänään, näki puolestaan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Uudella ilmeellä toiselle jaksolle

Ottelun toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut joensuulaisjoukkue. Sisäpeli aukesi, tilannemäärät kasvoivat ja kotiutuksiin löytyi laatua ensimmäistä jaksoa enemmän. JoMa paineli 0-3- johtoon, kun Niemi onnistui kahteen otteeseen ja Aleksi Rautiainen kerran.

IPV onnistui avaamaan toisen jakson juoksutilin Dahlströmin saumapuhkaisulla. Tähän JoMa vastasi, kun Juha Puhtimäki iski pallon väliin. Imatralaiset saivat vielä kavennuksen aikaan, kun Sami Partanen sivalsi pallon kolmosjatkeelle. Tilanne jatkui, mutta JoMan ulkokenttä piti Dahlströmin aisoissa ja edessä oli supervoropari.

IPV tyly supervuoroparissa

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla, mutta IPV:n ulkokenttä jätti joensuulaiset ilman kolmostilannetta. Imatralaiset tulivat sisävuoroonsa pirteällä ilmeellä ja rakensivat tilanteen Konsta Kurikalle, joka iski pallon väliin ja kotiin riensi Konsta Hyötyläinen tuoden ottelun voittojuoksun.

-Tiukkaahan tuo on. Ratkaisevalla hetkellä teimme tänään itse virheitä ja kaveri oli tänään sen verran parempi, että ansaitsi voittonsa. Onneksi saamme perjantaihin saakka huilata ja treenata, niin kyllä se siitä lähtee taas parempaan suutaan menemään, päätti Puhtimäki.

Samoilla linjoilla oli pelinjohtaja Lehtimäki.

-Supervuoro on aina tiukka ja siinäkin mielellämme ottaisimme takaisin muutamia asioita. Pitää vaan pystyä pelaamaan hyvin, mutta tänään pelasimme supervuoroparissa muutamia tilanteita väärin.

-Ei tässä poissaolojen taakse voi mennä. Tämä on nyt tällainen hetki kaudessa, kun koetallaan ja siitä on vain päästävä yli. Minä luotan siihen, että siihen me pystytään, päätti Lehtimäki.

Katso kuvat matsista!