Kovavireinen Kopla vieraaksi Kerubi Stadionille – ”Varmasti yksi vahvimpia joukkueita tällä kaudella”

Superpesiksen runkosarja jatkuu tiistaina Kerubi Stadionilla, kun Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Joensuun Mailan vieraaksi huippukamppailuun.

Joensuun Maila vietti viime viikon loppupuoliskon reissun päällä pohjoisessa, josta matkaa tarttui kaksi voittoa. Perjantain kamppailussa Kempeleen Kiri kaatui numeroin 0-1 (2-5, 7-7) ja lauantaina joensuulaiset päättivät reissunsa maukkaaseen vierasvoittoon Pattijoen Urheilijoista lukemin 0-1 (5-5, 8-10). Merkillepantavaa lauantain kamppailiussa oli se, että joensuulaiset nousivat toisella jaksolla 8-1-tappioasemasta 8-10-voittoon.

–Hyvät fiilikset jäi. Kaksi tiukkaa peliä ja kaksi voittoa vierasreissulta. Onnistunut pohjoisen reissu on siis alla, kommentoi Joensuun Mailan lyöjäjokeri Aleksi Rautiainen.

–Sisäpeli nytkähti alkukauteen nähden reilusti eteenpäin. Vastustajakin löi kyllä hienoja lyöntejä ja siitä runsasjuoksuisuus johtui. Pääasia kuitenkin, että saimme ne pari voittoa sieltä.

Rautiainen löysi reissulla hurjan lyöntivireen iskettyään kahteen otteluun yhteensä 1+13 juoksua. Mies nousi Superpesiksen lyöjätilastossa kolmannelle sijalle.

–Oli hyviä lyöntejä ja huonoja lyöntejä. Tulosta tuli kuitenkin mukavasti, joka oli positiivinen juttu.

Mutta kuinka mies pitää lyöntivirettään yllä?

–Kyllä se vire koetetaan pitää sellaisella rentoudella. Mietin vain, että jälleen on uusi peli ja vanhat jutut ei siinä sitten enää paina. Treenillä ja mielen rentoudella vire pysyy yllä, pohti lyöjätykki.

Tiistain vastustaja Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Kerubi Stadionille hirmuvireessä. Joukkue ei ole alkukauden kahdeksasta ottelusta hävinnyt vielä ainuttakaan ja joukkue majailee sarjan piikkipaikalla.

–Kouvolalla on runko pysynyt pitkään kasassa ja siellä on taitava, sekä monipuolinen porukka. Varmasti yksi vahvimpia joukkueita tällä kaudella, eikä oikein heikkoja lenkkejä löydy. Ehkä etenemisvoima on hieman pienempi, mutta lyöntitaitoa löytyy jokaiselta mieheltä.

Tiistain ottelu tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa joensuulaisyleisölle. Lukkarilegenda Toni Kohonen nähdään yhden Ykköspesis-vuoden jälkeen jälleen Superpesiksessä Pallonlyöjien paidassa, mutta ulkopelipaikkana on kolmospolttajan tontti.

Mielenkiintoa lisää myös se, että Kouvola tunnetaan ahkerasta pomppupelistään varsinkin kotikentällään, sillä Kouvolan pesäpallostadionin kenttä on äärimmäisen kimmoisa. Nouseeko pomppu Kerubi Stadionin tuoreemmasta kentästä tiistaina?

Stadionrakennus loppuunmyyty

Ottelu on herättänyt kiinnostusta ja lippukauppa on käynyt kuumana. Stadionrakennuksen paikat ovat loppuunmyyty, mutta aurinkokatsomoissa on vielä tilaa. Liput suositellaan ostamaan ennakkoon tämän linkin kautta. Rajoituksista johtuen Kerubi Stadionille voidaan ottaa 2100 katsojaa.