Kesän ensimmäinen paikalliskamppailu – ”He tulevat hyvällä hengellä Kerubi Stadionille”

Torstai-iltana Kerubi Stadionilla nähdään kesän ensimmäinen derby, kun Joensuun Maila ja Kiteen Pallo kohtaavat.

Tiivis pelitahti tarjoilee pesisherkkua pohjoiskarjalaiselle pesisyleisölle loppuviikosta kahteen otteeseen, kun ensin torstaina JoMa ja KiPa kohtaavat Kerubi Stadionilla ja sunnuntaina uudistuneella Kiteen Rantakentällä.

Joensuun Maila pelasi tiistaina vahvan kotiottelun Siilinjärven Pesistä vastaan pitämällä täyden pistepotin Joensuussa numeroin 2-0 (5-1, 4-1).

–Se oli sellaista turvallisen tuntuista peliä meiltä. Saimme pelin pyörimään hitusen paremmin, kuin ensimmäisessä matsissa ja miehiä enemmän kotiin. Peli meni parempaan suuntaan koko ajan. Ulkopeli oli hyvää ja mallikasta läpi ottelun, kommentoi JoMan parhaana tiistaina palkittu Topi Hurskainen.

Kiteeläiset ovat aloittaneet kautensa kahdella voitolla Imatran Pallo-Veikoista. Tasaiset kamppailut imatralaisia vastaan ovat kääntyneet KiPan eduksi numeroin 1-0 (2-2, 7-2) ja 0-1 (2-2, 2-3).

–He ovat todella hyvin aloittaneet sarjan, kun kahdesti pieksivät IPV:n ensimmäisillä kierroksilla, vaikka ennakkoasetelmat olivat ehkä toisinpäin.

–Nihkeäähän se on heilläkin ollut tilastojen valossa, mutta he ovat saaneet käännettyä pelejä voitoiksi ja sitkeitä ovat varmasti huomennakin. Tulevat hyvällä hengellä Kerubi Stadionille.

KiPa-kasvatti Hurskainen pelaa torstaina ensimmäisen virallisen superpesisottelun kasvattajaseuraansa vastaan.

–Oman vahvan ulkopelin täytyy onnistua torstainakin ja sillä pidämme KiPan miehet aisoissa. Heillä on ollut vaikeuksia sisäpelin kanssa, joten jatketaan sitä kaavaa. Omaa sisäpeliä täytyy saada avattua vielä entistä enemmän, linjasi Hurskainen.

Kauden kaksi ensimmäistä kotiottelua ovat houkutelleet Kerubi Stadionin tunnelmaan komeita yleisömääriä, ja paikalliskamppailu luo varmasti lisätunnetta myös katsomon puolelle.

–Laitetaan ehdottomasti rajoitukset täyteen ja yli 2000 ihmistä Kerubi Stadionille omiaan kannustamaan. Sunnuntaina sitten Kiteelle sama homma. Pitkästä aikaa näitä paikallismatseja pääsee pelaamaan, mikä on hienoa, päätti Hurskainen.