KeKi vieraaksi lauantaina - "Saadaan varmasti hyvä peli aikaan"

Miesten Superpesiksen runkosarja jatkuu lauantaina Kerubi Stadionilla klo 16.00, kun Kempeleen Kiri saapuu Joensuun Mailan vieraaksi.

Runkosarjan loppusuora häämöttää ja pelitahti pysyy kiivaana. Joensuun Maila kaatoi edellisessä kamppailussaan torstai-iltana Pattijoen Urheilijat kotikentällään numeroin 2-0 (3-0, 3-1) ja yhden välipäivän jälkeen pelataan jälleen kotiyleisön edessä.

–Eihän tällaisella nuorella miehellä vielä mitään tunnu. Juuri kävin tänään hierontapöydällä. Kun hieroja kysyi, että mitä katsotaan, niin vastasin siihen, että minä en oikeastaan edes tiedä, kun ei ole mitään erikoista. Tällä hetkellä kropassa on yllättävän hyvä fiilis, naurahti JoMan lukkari Juha Puhtimäki.

–Totta kai pitkien vierasreissujen jälkeen unen puute välillä tuntuu, mutta niistäkin pääsee eteenpäin, kunhan seuraava yö on taas hyvä. Kroppa pitää saada palautumaan siinä välissä ja nämä ovat sellaisia asioita, joihin joutuu keskittymään vielä vähän normaalia paremmin.

Lauantain vierailijalla Kempeleen Kiri on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pudotuspeliviivan tuntumassa sarjatilanne on äärimmäisen tasainen, joten Kerubi Stadionilla nähdään varmasti nälkäinen vastustaja.

–Heille todella tärkeä ottelu pudotuspelitaistelun kannalta, joskin niin on myös meille runkosarjan voittoa ajatellen. Uskoisin, että saadaan varmasti hyvä peli aikaan lauantaina, pohdiskeli ”Putte”.

Mutta millainen on lauantain vastustaja lukkarin silmin katseltuna?

–Heillä on todella kova sisäpelipotentiaali ja pystyvät pelaamaan ulkonakin parhaimmillaan hyvää pesistä. Kausi ei varmaan heille ole ollut sellainen, mitä ovat ajatelleet, mutta nyt siellä on Määtän Onni takaisin pelissä, joka auttaa varmasti heitä pelin pyörittämisessä.

Petri Pulliaisen luotsaamalta Kiriltä löytyy runsaasti kotiutusvoimaa Matti Korhosen (1+43=44) ja Ossi Meriläisen (0+39=39) johdolla, joiden kanssa JoMa saa olla tarkkana.

–Hyvä ulkopeli. Siitä lähdetään lauantainakin. Sisäpelissä täytyy tehdä tarvittava määrä tilanteita ja kotiuttaa laadukkaasti. Kotiuttamisessa varsinkin pitää mennä taas askeleita eteenpäin ja saada lisää laatua sille puolelle, päätti Puhtimäki.