Kauden toinen derby torstaina!

Joensuun Mailalla on torstaina edessään kauden toinen paikallisottelu naapuriseura Kiteen Palloa vastaan.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran toukokuussa Kerubi Stadionilla. Tuolloin JoMa oli vahvempi numeroin 1-0 (0-0, 10-0).

Torstain otteluun molemmat joukkueet pääsevät lähtemään voitot allaan. Kiteeläiset saivat kaivatun kolmen pisteen voiton voittosarakkeeseensa tiistaina, kun vierasvoitto IPV:stä irtosi numeroin 0-2 (0-4, 4-6). Joensuun Maila haki puolestaan Siilinjärveltä 1-2 (1-5, 2-1, 0-1)- voiton ennen Itä-Länsi- taukoa.

Kiteeläisten kokoonpano on elänyt, kun joukkue on kärsinyt harmittavista loukkaantumisista runkosarjan keskivaiheilla. Joukkueen vahvuudesta on varmuudella sivussa Juhani Myyryläinen, jonka alaraajavamma vaatii pidempää lepoa. Myös kiteeläisten kärkenä alkukauden pelannut Ville Hämäläinen on viime kierroksilla pelannut lyöntijärjestyksen peräpäässä.

Kitee on kahdessa edellisessä ottelussaan peluuttanut lukkarin tontilla lyöjäjokerina alkukauden pelannutta Ville Liukkua. Liukku on onnistunut lautasen äärellä pelaamaan nopeatempoista pesäpalloa, joka on sotkenut vastustajien peliä. KiPan alkukauden lukkari Jesse Eskelinen on puolestaan pelannut numerolla tai jokeripaidassa. Torstaiaamun ennakkokoonpanon perusteella lukkarin tontilla pelaa Eskelinen, kun Liukku vetää jokeripaidan ylleen.

JoMalta sivussa on edelleen Konsta Kettunen, mutta muutoin joukkue lähtee tutulla miehistöllä rantakentälle pisteiden metsästykseen. Mainittakoon lukijoille vielä sen verran, että illan ottelu on KiPa-kasvatti Simo Rahuselle ensimmäinen rantakentällä vierasjoukkueen peliasussa.