Kauden 2020 rosteriin viimeinen silaus – Simo Vainikainen JoMan paitaan!

Siilinjärven Pesiksen kasvatti allekirjoitti JoMan kanssa 1+2- vuotisen pelaajasopimuksen.

Kaudella 2019 miesten Superpesiksen vuoden tulokkaana palkittu Simo Vainikainen, 26, liittyy Joensuun Mailan joukkueeseen 1+2- vuotisella sopimuksella. Mies valittiin heti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan myös miesten Itä-Länsi- arvo otteluun. Vainikaiselta löytyy kokemusta miesten Ykköspesiksestä Puijon Pesiksen riveistä ja myös yksi ottelu Superpesistä Joensuun Mailan paidasta, kun mies oli joensuulaisseuran mukana yhdessä runkosarjan ottelussa kaudella 2017.

–Hyvillä mielin totta kai Joensuun Mailaan saavun, kun pääsen näyttämään mitä Savossa olen oppinut. Omat vahvuudet löytyvät etukenttäpelaamisen ja nopeuden parista, joiden kautta uutta kautta lähdetään rakentamaan odottavin ja hieman jännittynein tunnelmin, kommentoi Vainikainen.

Siilinjärven Pesiksen kasvatti pelasi päättyneellä kaudella kasvattajaseuransa riveissä 23 runkosarjan ottelua ennen loukkaantumista, joka vaikeutti miehen loppukautta. Kauden lopulla Vainikainen nähtiin SiiPen riveissä etenijäjokerin roolissa. Miehen käsi on leikattu syksyllä ja mies kuntoutuu operaatiosta parhaillaan.

–Kyynärpää täytyy nyt saada ensimmäisenä kuntoon. Torstaina sain lääkäriltä hyviä uutisia sen suhteen, kun tarkastuksessa todettiin, että maaliskuussa jo pystyisi täydellä voimalla heittämään. Leikkauksesta on nyt kuusi viikkoa ja sen suhteen kaikki meni hyvin.

Nopeana etenijänä ja taidokkaana etukenttäpelaajana tunnettu mies harjoittelee talvikaudella Kuopiossa Puijon Pesiksen matkassa ja muuttaa keväällä Joensuuhun.

–Ykköspesiksen ja Superpesiksen erot löytyvät fysiikkapuolelta. Etenijät ovat nopeampia ja pallo lähtee mailasta hieman kovempaa Superpesiksessä. Etukentällä ei enää 80 prosentin suoritus riitä. Pelejä tulee myös enemmän ja sen huomasin varsinkin, kun kävin pesäpallon ohella töissä vielä viime kaudella. Nyt on tarkoitus jättää työhommat ja mennä pelkästään pesäpallon parissa, päätti Vainikainen.

Vainikaisen sopimuksen myötä Joensuun Mailan rosteri tulevalle kaudelle on valmis.

–Tällä sopimuksella on suuri merkitys tulevaisuuden kannalta. Simolla on taustalla käsileikkaus ja sen kuntouttamisen kanssa edetään rauhassa. Miehellä on pelaajana parhaat vuodet vielä edessä ja hän tulee olemaan iso osa Joensuun Mailaa tulevina vuosina, kommentoi Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen.

–Kannamme huolta nuorten pelaajien urakehityksestä. Kun tavoitteena on Suomen kärkiseura, niin polku huipulle tapahtuu portaittain. Pyrimme löytämään jokaiselle pelaajalle uran kehityksen kannalta optimaalisimman sarjatason. Nykyisissä nuorissa on JoMan edustusjoukkueen tulevaisuuden runko ja olemme tarkkaan miettineet jokaisen pelaajan kohdalla matkan kohti Joensuun Mailan superpesisjoukkueen roolia.

Kemppainen kiitteli myös tuoretta yhteistyösopimusta Puijon Pesiksen kanssa.

–Ilman Puijon Pesiksen kanssa solmittua yhteistyötä tämän sopimuksen solmiminen olisi voinut olla huomattavasti haasteellisempaa, päätti Kemppainen.

Simon mietteen videolta: