Kankaanpäästä matkaan kaksi pistettä!

JoMan tuplapeliviikonloppu jatkui Kankaanpään Mailan vieraana sunnuntaina. JoMa onnistui kääntämään ottelun itselleen hävityn ensimmäisen jakson jälkeen numeroin 1-2 (7-3, 1-2, 1-4).

JoMa sai otteluun mieluisan startin, kun Juha Niemi takoi keskisaumasta 0-1- johdon vierailijoille. Kankaanpää vastasi tähän, kun myös JoMan ulkokentästä löytyi keskisauman kohdalta tilaa tasoitusjuoksulle. Joensuulaiset karkasivat kahden juoksun karkumatkalle, kun Juha Puhtimäki takoi pallon väliin yhden juoksun arvoisesti. JoMan kolmas juoksu syntyi harhaheiton turvin.

Jakso vaikutti olevan joensuulaisilla jo hyvin hallussa, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Kotijoukkueen Niko Ehto löi uransa ensimmäisen superpesisjuoksun ja samalla kunnarin makeaan paikkaan kakkosjatkeelta tasoittaen tilanteen.

Tasatilanteessa JoMa pääsi aloittamaan neljännen vuoron, mutta tulosta ei tullut. KaMa puolestaan onnistui. Tilanne rakentui lyöjäjokeri Miikka Riikoselle, joka ratkaisi jaksovoiton tylyllä tavalla. Mies iski pallon näyttävästi takaa keskeltä maisemiin kolmen tavallisen, sekä kunnarin arvoisesti. Avausjakso KaMalle numeroin 7-3.

-Haastavaa ja vaikeaa kun on ollut, niin välillä tulee tunne, että keksimme miten jakson voi hävitä. Kankaanpää pelaa hyvin kotikentällään. Pari läpäriä siinä tuli ensimmäisen jakson loppuun ja se jakso meiltä sitten karkasi, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Toiselle jaksolle terävänä

JoMa pääsi myös ottelun toisella jaksolla kuskin paikalle. Avausjuoksu syntyi, kun Kankaanpään ulkokenttä heitti polttoheiton kakkospesältä ohitse. 0-2- juoksun iski Matias Hänninen, jonka lyönti ylitti kakkoskopparin ja mies kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Kankaanpää pääsi vielä juoksun päähän, kun Jouni Itävalo kotiutti Topias Liljan.

-Toinen jakso oli tuollainen raapaisu, mikä täytyy pystyä hoitamaan, jos tässä sarjassa meinaa pärjätä. Nyt pystyimme, vaikka KaMa laittoi hyvin painetta. Ei ahnehdita, vaan ollaan tähän tyytyväisiä, jatkoi Lehtimäki.

Niemi ratkaisi supervuorossa

Kankaanpään Maila hyökkäsi supervuoroon vahvasti, kun kotijoukkue onnistui kertaalleen Kari Kellokosken toimesta kotiutuksessa. JoMa tuli omaan sisävuoroonsa myös vahvasti. Tilanne rakentui Niemelle, joka käytti tilaisuuden tylysti hyödykseen. Mies kiskaisi pallon kakkosrajasta maisemiin kunnarin ja kolmen juoksun arvoisesti.

-Tietysti nyt on hyvät fiilikset voiton jälkeen, mutta ensimmäisellä jaksolla teimme pari kertaa kaksi paloa ja kerran samalla kertalla kolme paloa yhdessä hässäkässä. Se syö sitten sisäpeliä myös, joka olisi muutoin hyvin tuloillaan meillä. Kotiuttamisestahan se on meillä nyt ollut kiinni, päätti Lehtimäki.

-Toinen jakso oli tuollainen raapaisu, mikä täytyy pystyä hoitamaan, jos tässä sarjassa meinaa pärjätä. Nyt pystyimme, vaikka KaMa laittoi hyvin painetta. Ei ahnehdita, vaan ollaan tähän tyytyväisiä.