Kahden ottelun viikonloppu – "Meille iso haaste”

Joensuun Maila suuntaa viikonloppuna tuplareissulle. Lauantaina joukkue pelaa Hyvinkään Tahkon ja sunnuntaina Kankaanpään Mailan vieraana.

JoMa sai sairastuvalta hyviä uutisia, kun Mikko Kemppainen pääsi takaisin pelaavaan miehistöön. Konsta Kettunen toipuu vielä keskivartalovammasta. JoMa kaatoi edellisessä kohtaamisessa Koskenkorvan Urheilijat Kerubi Stadionilla numeroin 2-1 (2-1, 1-4, 3-0).

–Viikonloppu on meille varmasti iso haaste. Meillä peli hakee vielä asetuksia ja vaikka kaksi edellistä matsia olemme voittaneet, niin emme ole missään nimessä pelanneet niissä hyvin. Siitä voi olla toki iloinen, että olemme saaneet voitot kairattua vähän huonommallakin pelillä. Se on iso juttu, kommentoi Joensuun Mailan kapteeni Tuomas Jussila.

Lauantain ottelu pelataan Hyvinkään Tahkoa vastaan Pihkalan pesäpallostadionilla, jossa vastassa on kovassa vireessä ollut kotijoukkue. Tahkolla on kasassa 12 ottelusta 24 pistettä ja joukkue majailee sarjataulukossa kolmannella sijalla.

–Hyvinkää on pelannut todella pirteää ja laadukasta pesäpalloa. Heillä on peli aika hyvin uomissaan, jatkoi Jussila.

Tahko sai riveihinsä tälle kaudelle mieluisan paluumuuttajan, kun Juha Korhonen siirtyi Kouvolasta takaisin kasvattajaseuransa riveihin. Korhonen onkin ollut mainiossa lyöntivireessä alkukauden aikana, sillä mies on onnistunut mailan varressa 1+38=39 kertaa. Tahko lähtee lauantain otteluun tappio niskassaan, sillä joukkue hävisi torstaina Kouvolan Pallonlyöjille numeroin 2-0 (8-2, 4-1).

–Tämä ottelu on meille haaste ja hyvä mittari siihen, että näemme itse missä menemme. Todella kova matsi on edessä.

Matka jatkuu sunnuntaina

Vierasturnee jatkuu sunnuntaina, kun joensuulaiset matkaavat Kankaanpään Mailan vieraaksi. Kankaanpään sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdestoista. Sarjan häntäpäässä on varsin tasaista, sillä sijat 7-14 mahtuvat viiden pisteen sisään. Edellisen kauden päätteeksi Kankaanpää menetti etenijä Teemu Rouhiaisen Hyvinkäälle, mutta joukkueen vahvuuteen liittyi kova pelimies Vimpelistä, kun Arttu Ruuska kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Kankaanpäässä pelaa joensuulaiselle pesäpalloyleisöllekin tuttu mies, Jouni Itävalo, joka pelasi JoMassa vuodet 2014 ja 2015.

–Totutusti nimenomaan Kankaanpäässä meillä on ollut aika vaikeita pelejä aiempina vuosina. Siinä on kuitenkin matkustukset edessä ja peli heti lauantain ottelun jälkeen sunnuntaina.

–Se on tärkeää, että kuinka toimimme lauantain matsin jälkee. Meidän täytyy päästä Kankaanpäähän mahdollisimman virkeänä pelaamaan. KaMa on pelannut alkukaudella kuitenkin melko pirteästi. Siellä meitä on vastassa lyöntivoimainen joukkue ”Meidän Jounin” johdolla, joten tarkkana pitää olla, päätti Jussila.

Viikonlopun ottelut voit seurata Ruutu Urheilun fanikameralähetyksistä.