Kahden huippuottelun viikko Kerubi Stadionilla – JymyJussit vieraaksi tiistaina!

Superpesiksen juhannustauko on vietetty ja runkosarja jatkuu Joensuun Mailan osalta kahdella huippuottelulla Kerubi Stadionilla.

Tiistaina Joensuun Maila saa vieraita Pohjanmaalta, kun Seinäjoen JymyJussit saapuu vierailulle Pohjois-Karjalaan. Joukkueet pelasivat jo kertaalleen kuluvalla kaudella vastakkain, kun Superpesiskesä polkaistiin käyntiin Fuengirolassa huhtikuun lopussa. Tuolloin joensuulaiset olivat vahvempia numeroin 0-2 (0-9, 6-7).

On toki selvää, että kauden ensimmäinen ja erilaisissa olosuhteissa pelattu ottelu ei antanut täyttä kuvaa joukkueiden vahvuuksista. Tällä hetkellä tiistain taistelupari majailee sarjataulukossa peräkkäin. JoMa viidentenä ja JymyJussit kuudentena. Joukkueilla on sarjataulukossa eroa seitsemän pistettä.

Seinäjoen pelaajistosta nousee esiin lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää, joka on onnistunut 13 ottelussa lyömään 2+47=49 juoksua. JoMan tehokkain kotiuttaja on ollut puolestaan Juha Niemi, jolla lyötyjä juoksuja on kasassa 2+33=35 kappaletta.

JymyJussit vahvistui kuluvalle kaudelle, kun joukkueen vahvuuteen siirtyivät Henri Puputti ja Mikko Haukkala Vimpelin Vedon riveistä.

JymyJusseilla on takanaan vaikea alkukausi. Kuuden pelatun ottelun jälkeen seinäjokelaiset päättivät vaihtaa pelinjohtajaa ja Mikko Vainionpää sai väistyä viuhkamiehen paikalta. Pelinjohtotehtävistä ovat muutoksen jälkeen vastanneet Antti Piuhola, sekä myös Vainionpään kanssa kakkospelinjohtajana toiminut Jan Hautala. Pelinjohtajan vaihto toikin JymyJusseille kaivatun piristysruiskeen. Voittojen myötä sarjapisteitä on alkanut tulla ja peli on löytänyt uomiaan entistä paremmin.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun puhtaat 2-0- voitot allaan, kun ennen juhannustaukoa JoMa kaatoi Pattijoen Urheilijat numeroin 2-0 (3-1, 5-3) ja JymyJussit puolestaan takoi selvän kotivoiton SiiPestä numeroin 2-0 (10-2, 11-2).

Joensuun Maila – Seinäjoen JymyJussit tiistaina 25.6. klo 18.00 Kerubi Stadionilla -> LIPUT MATSIIN TÄSTÄ!

Sotkamon Jymy perjantaina Kerubi Stadionille

Kotiotteluiden viikko jatkuu perjantaina, kun vahvan alkukauden pelannut Sotkamon Jymy saapuu Kerubi Stadionille JoMan vieraaksi. Ennen juhannusta Jymy ennätti pelaamaan 11 ottelua, joista kaikista voittajana poistui kainuulaisjoukkue.

Viime kauteen verrattaessa suurin muutos sotkamolaisten riveistä löytyy syöttölautasen ääreltä. Lukkarilegenda Toni Kohonen siirtyi Oulun Lippoon pelaamaan Ykköspesistä ja hänen tilalleen joukkueen vahvuuteen liittyi Ville Väliaho Alajärven Ankkureista. Lisäksi toinen kainuulaisten ydinpelaaja Antti Hartikainen vaihtoi maisemaa Kouvolaan. Hänen paikkaansa täyttämään saapui mailataituri Joni Rytkönen Hyvinkään Tahkosta.

Muutokset ovat olleet toimivia ja pelinjohtaja Jani Komulainen on saanut joukkueensa pelaamaan mallikasta pesäpalloa.

Kotiutusvoimaa sotkamolaisilta löytyy. Roope Korhonen on alkukaudella ollut jälleen tulikuuma kotiuttaja, jonka lyötyjen juoksujen saldo näyttää yhdentoista pelatun ottelun jälkeen peräti 6+48=54. Toinen lyöjäjokeri Lauri Rönkkö on iskenyt 1+22=23 juoksua.

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy perjantaina 28.6. klo 18.00 Kerubi Stadionilla -> LIPUT MATSIIN TÄSTÄ!