Kaatosade ei kangistanut – JoMa kaatoi Tahkon!

Perjantai-illan pesisjännäri tarjosi joensuulaisyleisölle hyvätasoisen ottelun, jonka vei Joensuun Maila lukemin 2-0 (2-1, 5-4).

Joensuun Maila sai illan otteluun hyviä uutisia jo ennakkoon, kun Konsta Kettunen teki paluun pelikentille kahden kuukauden loukkaantumisesta aiheutuneen tauon jälkeen.

–Kun Kettunen pääsee täyteen iskuun, niin hän on Itä-Länsi- tason mies. Sellainen mies kun tulee tässä kohtaa vuotta takaisin, niin ei se voi olla näkymättä pelissä. Vielä on paljon runkosarjaakin jäljellä ja kun saadaan vielä peliä balanssiin, niin todella hyvä tunne on, kommentoi Juhani Lehtimäki Kettusen paluuta kentälle.

Kaatosateesta huolimatta Kerubi Stadionille oli saapunut 1477 katsojaa seuraamaan ennakkoon tasaiseksi povattua kamppailua. Ottelun alku oli molemmin puolin tunnustelevaa, eikä juoksuilla herkuteltu.

Kotijoukkue avasi juoksuhanat toisessa vuoroparissa, kun Juha Niemi takoi isännät johtoon. Sama mies vastasi JoMan 2-0- johtojuoksusta kolmannessa vuoroparissa. Tahko sai kiriä päälle vielä neljännessä vuoroparissa, kun Teemu Nikkanen iski pallon vastustamattomasti väliin, mutta tämän jälkeen JoMan mallikas ulkopeli piti hyvinkääläiset aisoissa ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille numeroin 2-1.

–Tiukkaahan tuo oli. Itsellä oli tänään lyönti kepissä, vaikka välillä nousikin lyönnit. Kohdistellaan vielä vähän ja sunnuntaina ollaan vielä paremmassa kunnossa, kommentoi JoMan parhaana palkittu Niemi.

Läpilyöntejä toisella jaksolla

JoMan hyvät otteet saivat jatkoa heti toisen jakson alkuun, kun kotijoukkue pääsi 1-0- johtoon harhaheiton turvin. Perään Niemi lisäsi johdoksi 2-0. Tämän jälkeen nähtiinkin toisessa vuoroparissa illan komein lyönti Hyvinkään Juha Korhosen toimesta, kun mies iski ajolähdössä pallon voimalla takaa keskeltä läpi ja vierailijat siirtyivät 2-4- johtoon.

–Ne kaverit, joita piti keulasta kiinni saada, niin vähintään kohtuullisesti suoriuduimme. Alle kymmenen tilannetta tässä kelissä olisi ollut sellainen mielestäni, että sitten ulkopeli olisi sellaista, kun pitää. Pienesti voimme vielä ruuvata, mutta ilman muuta eteenpäin on menty, jatkoi Lehtimäki.

JoMan vastaus nähtiin heti seuraavassa vuorossa, kun ensin harhaheitto kakkospuolelta toi JoMan juoksun päähän ja hetkeä myöhemmin Aleksi Rautiainen sivalsi pallon kolmospuolelta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen joensuulaisten räpylä piti ulkopelissä ja toinen jakso kirjattiin joensuulaisille numeroin 5-4.

–Oli varmasti laadukas peli ja Tahko on pelannut hyvin tässä pitkin matkaa. Yhden lyönnin saivat aikaan, mutta koko ajan oli sellainen tunne, että me olemme niskan päällä. Hyvä olo sen suhteen, mutta kun lukemat ovat tuollaiset, niin peli olisi voinut kääntyä kumminpäin vain, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Vimpelin Vedon vieraana.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat ottelusta!