Joni Nousiaisesta Super-JoMa Oy:n puheenjohtaja – 2019 tilikauden tulos 128 586 euroa

TTJoensuun Mailan taustayhtiön puheenjohtaja ja hallitus vaihtuvat.

Joensuun Mailan taustayhtiön Super-JoMa Oy:n puheenjohtaja vaihtuu, kun Jyrki Miikki väistyy puheenjohtajan paikalta. Hallituksen jäsenistä Ari Mononen ja Jussi Väisänen ilmoittivat jättävänsä hallitustehtävät.

Jyrki Miikki toimi taustayhtiön hallituksen puheenjohtaja vuosina 2016-2019.

–Viisi vuotta sitten tehdyt tavoitteet on nyt saavutettu. Joensuun Mailalla menee tällä hetkellä hyvin. Jatkuvuuden ja kehittymisen takaamiseksi nuorennusleikkaus on hyvä tehdä tässä kohtaa, kommentoi Miikki.

–Urheilunseuran taustalta löytyy aina talkootöitä, joissa todennäköisesti tulen olemaan mukana myös tulevina vuosina.

Super-JoMa Oy:n uutena puheenjohtajan aloittaa Joni Nousiainen. Super-JoMa Oy:n hallitukseen yhtiökokouksessa valittiin uusina jäseninä Jussi Mattila ja Arttu Käyhkö. Hallituksessa jatkaa Petja Vuojärvi.

Puheenjohtajaksi valittu Nousiainen on pelaajaurallaan pelannut miesten Superpesistä yhteensä 334 ottelua. Joensuun Mailassa mies pelasi vuodet 2007-2013 päättäen uransa JoMan seurahistorian ensimmäiseen pronssimitaliin.

–Eteen tarjoutui äärimmäisen mielenkiintoinen kokonaisuus. Joensuun Maila on nykyisin valtakunnallisesti tunnettu laadukkaana urheiluseurana, jossa päivittäinen tekemisen taso on korkealla niin urheilullisesti, kuin myös tekemisessä yleensä, kommentoi Nousiainen.

–Huipulla pysyminen ei ole itsestään selvää, eikä tuleen ole vara jäädä makaamaan. Meidän täytyy jatkaa aiempien vuosien laadukasta työtä edelleen kehittäen. Uuden hallituksen aktiivinen tapa tehdä asioita tulee antamaan hyvät lähtökohdat seuran tavoitteiden saavuttamiseen ja pysymään etulinjassa, päätti Nousiainen.

Nousiainen työskentelee PrimaTimber Oy:n toimitusjohtajana. Kuva: Saku Ruusila

Tilikauden tulos 128 586 euroa voitollinen

Super-JoMa Oy tuotti 874 310 euron liikevaihdolla 128 586 euron voiton. Liikevaihdon ja voiton kasvuun vaikuttivat urheilullinen menestys ja onnistunut yhteistyökumppanimyynti.

–Mestaruuskaudet ovat monellakin tapaa poikkeuksellisia. Mestaruuksien myötä tulee julkisuutta ja hehkutusta ja se näkyy myös hyvänä tuloksena taloudellisesti, kommentoi Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen.

–Fakta on se, että kilpailullinen menestys vaikuttaa tulokseen. Jos emme olisi mestaruuksia voittaneet, niin tuskin näin suurta voittoa olisi tullut. Budjetoimme kautemme aina puolivälieriin saakka. Jos siitä pääsemme pidemmälle, niin yleensä yllätykset ovat positiivisia.

Joensuun Mailan kausi 2019 huipentui toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen kotiyleisön edessä syyskuussa.

–Viime vuonna pelasimme Kerubi Stadionilla kaksi finaaliottelua, jonka kautta tulos nousi näin hyväksi. Totta kai tässä nöyrin mielin rakennamme tulevaa ja pyrimme olemaan jatkossakin entistä parempia. Eihän se koskaan haittaa, jos saamme puskuria talouspuolelle.

JoMan taustayhtiö Super-JoMa oy on päätynyt plussalle nyt neljällä kaudella peräkkäin.

–Tärkeintä on se, että mestaruuksien myötä tulee myös muita positiivisia asioita, kuin pokaalin nostattaminen. Nöyrin mielin jatkamme eteenpäin, päätti Kemppainen.

Joensuun Maila ry:n hallitus 2020

Junioritoimintaa pyörittävän Joensuun Maila ry valitsi uuden hallituksen 7.1. järjestetyssä vuosikokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa Ari Hakulinen ja hallitukseen valittiin Aarne Tiainen, Antti Eteläpää, Antti Remes, Ari Mononen, Henri Lomu, Jaakko Hirvonen, Jutta Surakka, Marko Kakkonen, Marko Räty ja Ville Moilanen.