JoMan voittoputki jatkuu – nyt kaatui sarjakärki!

Joensuun Maila jatkoi vahvoja otteitaan miesten Superpesiksessä sunnuntai-iltana, kun joensuulaiset hakivat maukkaan 1-2 (3-4, 2-1, 0-0, 1-2)- voiton sarjakärki Vimpelin Vedolta.

Joensuun Mailan kova kolmen ottelun viikko sai jatkoa sunnuntaina, kun joukkue matkasi sarjajohtaja Vimpelin Vedon vieraaksi Saarikentälle. Ottelun alku oli joensuulaisittain uninen ja varsinkin sisäpeli sakkasi. Vimpeli paineli 3-0- johtoon Perttu Ruuskan, Elmeri Anttilan ja Sami Haapakosken onnistumisilla.

Tämä viimeistään herätteli joensuulaisia ja joukkueen sisäpelaaminen alkoi heräillä. JoMan 1-3- kavennus syntyi vapaataipaleen turvin, kun Vedon lukkari Janne Heimonen tarjoili lautasen äärellä kaksi matalaa syöttöä kolmannessa vuoroparissa.

Myös JoMan ulkopeli parani jakson loppua kohden. JoMa sai tehokkaasti Vimpelin kärjen kiinni ja lyöjätykit Ruuska ja Janne Mäkelä jäivät pienille tilannemäärille.

Neljännessä vuoroparissa JoMan sisäpeli naksahti kunnolla auki. Ensin Lauri Kivinen takoi pallon kolmospuolelta Savonjokeen yhden juoksun arvoisesti. Tilanne jatkui ja lyömään asteli Juha Niemi. Vedon kolmoskoppari Anttila oli hienosti lyönnissä mukana hakien syöksykoppia, mutta pallo putosi maahan ja tuloksena jakson tasoitusjuoksu joensuulaisille. Jakson voittojuoksun niittasi Aleksi Rautiainen, joka iski pallon merkistä väliin.

Neljännen tasoittavalla vuorolla JoMan räpylä piti mallikkaasti ja jaksovoitto kirjattiin joensuulaisille numeroin 3-4.

-Peliin lähtö oli meiltä hyvä ja saimme tilannetta, mutta emme saaneet juoksuja. Sellainen olo oli kyllä, että tulemme sieltä vielä. Olimme kärsivällisiä ja tiesimme, että juoksuja rupeaa tulemaan, näki pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Osat vaihtuivat toisella jaksolla

Ottelun toisella jaksolla ei juoksuilla herkuteltu. JoMa otti kuskin paikan toisessa vuoroparissa, kun Juha Puhtimäki onnistui kotiuttamaan Konsta Piirosen.

Veto kuitenkin väänsi itsensä kuskin paikalle, kun Matias Rinta-Aho ja Ruuska iskivät hienoilla välilyönneillä kotijoukkueen johtoon.

JoMan sisäpeli puolestaan sakkasi ja onnistumiset jäivät puuttumaan.

Ratkaisu kotiutuslyönneillä

Kun molemmat joukkueet ottivat jaksovoitot, oli edessä supervuoropari. Molemmat joukkueet saivat kolmostilanteet aikaan, mutta ulkopeli toimi puolin ja toisin, eikä juoksuja nähty.

Kotiutuslyöntikilpailun JoMa aloitti sisävuorolla onnistuen kahteen otteeseen Niemen ja Rautiaisen onnistumisilla. Veto hyökkäsi omaan sisävuoroonsa myös vahvasti ja heti ensimmäinen pari Sami Haapakosken ja Olli Heikkalan toimesta toi kavennusjuoksun.

Tämän jälkeen neljä paria kuitenkin kompastui JoMan vahvaan ulkopelaamiseen ja kaksi sarjapistettä matkasi Joensuuhun.

-Oma suoritus oli tänään ihan ok. Ei mitään erityistä, vaan ihan peruspeliä. Tänään oli raaka keli, mutta joukkueena olimme sitkeitä. Väänsimme kyllä ihan loppuun asti ja siitä palkintona voitto, linjasi JoMan parhaana palkittu Lauri Kivinen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran torstaina 25.7., jolloin Kerubi Stadionille vastustajaksi saapuu Imatran Pallo-Veikot.