JoMan matka jatkuu Superpesiksen finaaleihin!

Joensuun Maila kukisti kolmannessa välierässä Vimpelin Vedon numeroin 1-2 (0-2, 5-3, 0-0, 1-2) ja eteni toista vuotta peräkkäin Superpesiksen finaaleihin otteluvoitoin 0-3!

Kolmas välieräottelu Joensuun Mailan ja Vimpelin Vedon välillä pelattiin lauantaina Vimpelin Saarikentällä. Ottelun avausjaksolla JoMan ulkopeli toimi täydellisesti, eikä Vimpeli saanut tilanteita aikaiseksi. JoMa puolestaan onnistui kahteen otteeseen. Ensimmäisessä vuoroparissa Juha Niemi niittasi pallon väliin ja kotiin juoksi Henri Litmanen.

Ottelu eteni JoMan 0-1- johdossa neljänteen vuoropariin saakka, jossa nähtiin toinen joensuulaisten juoksu. Tällä kertaa onnistui Aleksi Rautiainen ja jaksovoitto kirjattiin JoMan nimiin.

–Olimme kyllä ensimmäisellä jaksolla todella hyviä varsinkin ulkopelissä. Siinä oli sellainen hallinnan tunne koko ajan, kommentoi JoMan parhaana palkittu Tuomas Jussila.

Osat vaihtuivat toisella jaksolla

Joensuulaisten hyvä vire ulkopelissä kesti toiseen vuoropariin saakka. Kotijoukkueen Janne Mäkelä iski pallon kakkosluukusta jokeen ja Veto siirtyi 2-0- johtoon. Kotijoukkue sai hurmoksen päälle, kun samassa vuorossa onnistui vielä Matias Rinta-aho ja joensuulaisten sisäpelaaminen alkoi takkuamaan.

Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue karkasi jo 5-0- johtoon, ennen kuin JoMa ryhdistäytyi. Jakson loppuun joensuulaiset onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 5-3 Niemen ja kaksi kertaa onnistuneen Rautiaisen toimesta, mutta tämä ei riittänyt ja jakso meni Vedolle.

–Toisen jakson alussa oli myös tunne, että tästä tulee hyvä. Mutta kuinkas ollakaan, kuin salama kirkkaalta taivaalta kaveri laittaa kapuloita rattaisiin. Onneksi saimme kuitenkin jakson lopulla päätä auki ja koneita käyntiin, jatkoi Jussila.

JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki kommentoi ottelua omaan rauhalliseen tyyliinsä.

–Vimpeli tuli Mäkelän hyvällä lyönnillä mukaan. Se meidän ote katosi siinä, mutta meidän juttu on ollut se, että näitä tilanteita täytyy osata sietää. Meidän täytyy osata odottaa omaa hetkeä ja kun se hetki tulee, niin se pitää osata käyttää, pohti Lehtimäki.

Ratkaisu kotiutuslyönneillä

Ottelu eteni supervuoropariin, jossa kumpikaan joukkueista ei onnistunut. Näin ollen ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jonka JoMa aloitti sisävuorolla. Kolme ensimmäistä paria epäonnistui, mutta Henri Litmanen ja Lauri Kivinen iskivät tärkeät juoksut joensuulaisille.

Vimpeli lähti takaa-ajoon, mutta ensimmäinen pari epäonnistui. Toisessa parissa Perttu Ruuska niittasi kotijoukkueen yhden juoksun päähän, mutta tämän jälkeen JoMan ulkopeli piti. Viimeisessä parissa tasoitusjuoksun lyömistä haki Elmeri Anttila, jonka painuvan lyönnin syöksyi kiinni kakkoskoppari Kivinen ja joensuulaiset pääsivät juhlimaan toista peräkkäistä finaalipaikkaa.

–Kieltämättä supervuoroparin lopulla jo vähän jännitti, kun oli kaksi paloa ja kaveri sai vielä kotiutustilanteen. Kyllä siinä sitten vapautui, kun Kivisen Lauri teki aivan huikean suorituksen lopussa ja Puhtimäki sai kavereiden lyöntejä laittomiksi, päätti Jussila.

–Kotiutuslyöntikilpailu oli hyvä malliesimerkki siitä, että kun Niemi, Rautiainen ja Puhtimäki eivät onnistuneet, niin sitten Kivinen ja Litmanen löivät tylyt lyönnit siihen loppuun. Mielen kirkkaus ja usko omaan juttuun oli tänään se ratkaisu, päätti puolestaan Lehtimäki.

Joensuun Maila jatkuu Superpesiksen finaaleihin nyt toista vuotta peräkkäin. Vastustaja ratkeaa ensi viikon puolella otteluparista, jossa pelaavat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät.