JoMalle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan!

Joensuun Maila nappasi perjantai-iltana ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla Hyvinkään Tahkon puhtaasti 2-0 (2-1, 4-1).

Ottelun avausjakso oli molemmin puolin tarkkaa pelaamista, eikä juoksuilla herkuteltu. Vierailija Hyvinkään Tahko kuitenkin onnistui ottamaan kuskin paikan, kun toisessa vuoroparissa Roni Wahl sivalsi pallon väliin ja kotiin rynnisti Teemu Rouhiainen.

Joensuun Mailan kotiutukset jäivät piippuun, mutta viimeisellä mahdollisella hetkellä Juha Puhtimäki onnistui. Neljännessä vuoroparissa mies iski kaksi juoksua peräjälkeen ja JoMa pääsi juhlimaan jaksovoittoa numeroin 2-1.

–Ulkona pelasimme todella hyvän pelin. Hieman oli ensimmäinen jakson alkuun kotiuttaminen nihkeää, mutta sitten saimme onneksi kaksi onnistumista siihen ensimmäisen jakson loppuun ja jaksovoiton sitä kautta, kommentoi JoMan parhaana palkittu Puhtimäki.

–On se lyönti treeneissä ollut jo hetken aikaa hyvin risussa. Olen kuulemma ollut treenien Gretzky hetken aikaa, mutta nyt sai sen siirrettyä myös peliin, naureskeli Puhtimäki.

Puhtimäki myös toisen jakson sankari

Ottelun toinen jakso ei ennättänyt pitkään vanhentua, kun Puhtimäki jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Mies sivalsi pallon kakkosluukusta läpi. Lyönnillä kotiin kirmasivat Tuomas Jussila sekä Lauri Kivinen ja Puhtimäki pääsi kiertämään kunnarin pallon kadottua aitojen alle.

Joensuun Mailan ulkopelaaminen oli illan ottelussa erittäin laadukasta ja siitä piti huolen varsinkin Henri Litmanen, joka poltti tylysti Tahkon etenijöitä.

–Hyvä ulkopeli lämmittää mieltä. Se oli järkyttävän hienoa ja Litmasen Henkka pelasi huikean pelin etukentällä. Vakuuttavaa toimintaa häneltä, päätti Puhtimäki.

JoMan neljännen juoksun niittasi Juha Niemi. Tahkon ainokaisen löi toisella jaksolla Juha Korhonen kaventaen loppulukemiksi 4-1.

–Voitto kun tulee, niin se on ainoa mikä merkkaa. Pelissä voi moneen asiaan olla tyytyväinen. Siihen jäi vielä parannettavaa, että olisimme voineet lyödä enemmän juoksuja. 17 kolmostilannetta ja sieltä olisi varmasti juoksuja tullut, jos hieman olisi ollut lyönneissä enemmän laatua, kommentoi JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Vaikka olimme ensimmäisellä jaksolla perässä, niin fokus pysyi hyvin omassa tekemisessä. Ulkopeli oli erinomaista ja jos Tahko pääsee yrittämään vain kuudesti saamaan miestä kotiin, niin silloin olemme hyvin lähellä voittoa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Pihkalan pesäpallostadionilla.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat!