JoMa voittoon Pihkalassa – "Siinä oli jotain suurta, vahvaa ja hienoa"

Joensuun Maila venytti voittoputkensa 15 ottelun mittaiseksi, kun Hyvinkään Tahko kaatui Pihkalan pesäpallostadionilla numeroin 1-2s (2-4, 4-3, 0-5).

Joensuun Maila paineli heti ottelun avausvuoroparissa turvallisen tuntuiseen 0-4-johtoon, kun peräkkäisiä onnistumisia mailan varressa sateli Juha Puhtimäelle, Henri Litmaselle, Lauri Kiviselle ja Simo Rahuselle.

–Mitä pidemmälle pääsimme pesävälejä ja varsinkin takatilanteeseen, niin mehän löimme todella hyvin miestä kotiin. Kiva katsoa numeroita neljä, viisi ja kuusi, kun lyötyjä on kaksi, kolme ja kuusi. Toinen peli putkeen, kun Aleksi Rautiainen puuttuu, niin tämä muu kotiutusosasto on ollut vahva, linjasi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

JoMan ulkopeli toimi Pihkalassa hyvin, eikä kotijoukkue päässyt avausjaksolla Juha Korhosen kahta onnistunutta kotiutusta lähemmäs.

Korhonen rankaisi viimeisessä vuorossa

Ottelun toisen jakson kaksi ensimmäistä vuoroparia edettiin tiukasti 0-0-tasatilanteessa. Kolmannessa vuoroparissa Kivisen illan toinen onnistuminen vei joensuulaiset johtoon, joka avasi hieman takkuillutta sisäpeliä.

–Kyllä meillä aika monta huonoa sisävuoroa oli. Ei siinä rakenteellisesti mitään virheellistä tai vääriä lyöntiratkaisuja ollut, mutta tuntui vain, että tänään puuttui yksinkertaisesti hyvät osumat ja laadukkaat lyönnit.

Neljännen vuoroparin Litmasen ja Kivisen onnistumiset veivät JoMan 0-3-karkumatkalle, kunnes palottomaan ajolähtöön lyömään asteli Tahkon lyöjätykki Korhonen. Mies sivalsi kovan kolmosrajaleikkurin kenttään 1+3 juoksun arvoisesti ja kotijoukkue pääsi tuulettamaan jaksovoittoa numeroin 4-3.

–Olihan se meille kova järistys ja ravistelu tuo toisen jakson loppu. Se tuntui hetken erittäin epäuskoiselta ja pahalta, mutta se kuinka kasasimme rivimme supervuoron alkuun, niin se lämmittää paljon, jatkoi Korhonen.

Kivinen niittasi supervorossa

Sisävuorolla supervuoroparin aloittanut JoMa onnistui Puhtimäen ja Litmasen toimesta viemään joensuulaiset 0-2-johtoon ja tilanteen jatkuttua Lauri Kivinen pääsi iskemään lopullisen niitin pelille. Mies tälläsi pallon kakkospuolelta maisemiin, eikä Tahko enää 0-5-asemista noussut.

–Siinä oli jotain suurta, vahvaa ja hienoa. Tällä hetkellä menetetty piste ei tunnu ollenkaan. Oli saumat jäädä siihen toisen jakson lopetukseen, vaan emme jääneet, päätti Korhonen.

Joensuun Maila pelaa seuraavan ottelunsa torstaina 20.8. klo 17.30 alkaen Kerubi Stadionilla, kun vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat. Varmista paikkasi Kerubi Stadionin tunnelmassa ja osta liput ennakkoon tästä linkistä!