JoMa vakuuttava Kouvolassa – ”Mukava oli pelata”

Joensuun Maila haki Kouvolasta makean päänahan kaatamalla viime syksyn finaalivastustajan numeroin 2-0 (2-4, 3-7).

Joensuun Maila suuntasi sunnuntaina runkosarjan toiseksi viimeiseen kamppailuun Kouvolan Pallonlyöjien vieraaksi. Joensuulaiset iskivät ottelun alkuun vahvasti. Juha Niemi onnistui heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun mies tinttasi pallon kolmossaumasta koppari Juho Hacklinille saakka. Kotijoukkue onnistui tasoittavalla vuorollaan, kun jokerina pelannut Sasu Toikka sivalsi kakkosrajasta tasoituksen.

Kolmannessa vuoroparissa JoMa latasi kolme juoksua, kun Henri Litmanen, Niemi ja jälleen paluun kokoonpanoon tehnyt Konsta Kettunen onnistuivat.

Joensuulaiset pelasivat läpi jakson mallikasta ulkopeliä, eikä kouvolalaiset päässeet enää jakson lopulla kunnolla haastamaan vierailijaa.

–Mukava oli pelata ja vähän päästiin alusta saakka pyörittämään peliä. Koko joukkueelta oikein ehjä esitys, johon mahtui yksi huono ulkovuoro. Sisällä puolestaan teimme hyvin tilannetta ja onnistumisia tuli, kommentoi JoMan parhaana palkittu lukkari Puhtimäki.

Toisella jaksolla

JoMa tuli jaksotauolta takaisin entistä vahvempana. Heti ensimmäisessä vuoroparissa ulkopeli toimi ja Kopla jäi nollille. JoMa tuli sisävuoroonsa raivokkaasti ja takoi taululle 0-4- johdon. Ensin Juha Puhtimäki ihastutti kouvolalaisyleisöä saumalyönnillään ja perään Niemi onnistui kahteen otteeseen. Neljännestä juoksusta vastasi Iiro Kuosa painamalla kumuran varmuudella väliin.

–Meidän pelaamisemme on mennyt pienin askelin eteenpäin tässä jo hyvän aikaa. Tämä oli sellainen peli, jossa haluttiin henkisyys ja läsnäolo isoon rooliin. Siinä onnistuimme ja pääsimme kiinni pelillisiin asioihin, kommentoi puolestaan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Kouvola sai juoksuhanojaan auki, kun Janne Kivipelto ja Valtteri Luoma löivät juoksut mieheen. Joensuulaiset kokosivat nopeasti rivinsä kavennuksien jälkeen, eikä Kopla saanut omaa rullaansa pyörimään sisäpelissä.

JoMan viides juoksu tuli harhaheiton turvin, kun Antti Hartikaisen polttoheitto viuhui ohi kolmospesän ja viidennen joensuulaisjuoksun toi Puhtimäki. Toni Laakso onnistui vielä kertaalleen tuomaan kotijoukkueen juoksun päähän, mutta tämän lähemmäs kouvolalaiset eivät päässeet.

JoMa takoi vielä kaksi juoksua jakson loppuun ja toinen jakso kirjattiin 3-7- joensuulaisvoittoon.

–Kouvola on varmasti kovin joukkue tällaisella kentällä. Saimme kaverin peliä sekaisin laittomilla lyönneillä ja pääsimme siihen tilanteeseen, että kaverilla ei ollut puolessa minuutissa mies kolmosella. Itse pelasimme sisällä hyvin ja Kivinen pomputti niin hienosti, että se antaa happea pelaamiseen.

–Tämä oli sellainen peli, että onnistuimme vastustajan pomppupelin hiekoittamisessa. Ei tässä silti henkseleitä paukutella, siellä oli pelissä muutamia vuoroja, joissa teimme pieniä virheitä, päätti Lehtimäki.

Katso kuvat!