JoMa suuntaa viikonlopuksi Savoon

Joensuun Maila jatkaa valmistautumista heinäkuun alussa käynnistyvään miesten Superpesiskauteen viikonloppureissulla Savoon.

Perjantaina joukkue kohtaa Kuopiossa yhteistyöseura Puijon Pesiksen hieman normaalista poikkeavalla kaavalla, jossa molemmat joukkueet pääsevät paremmin pelitilanneharjoitteluun kiinni.

–Kyseessä on harjoituspelin ja tilanneharjoituksen välimuoto. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus harjoitella haluamiaan pelitilanteita ja välillä voimme viheltää pelin poikki siten, että saamme tilanteista valmennuksellisesti ja opetuksellisesti kaiken hyödyn irti. Voimme tarvittaessa muokkailla molemmin puolin kesken jakson lyöntijärjestystä ja aloittaa vuoropareja mistä kohti haluamme, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

–Monta kertaa harjoitusottelua lähdettäessä pelaamaan haluaa painottaa jotain tiettyä asiaa, mutta pelin jälkeen huomaa, että sellaisia haluttuja tilanteita ei välttämättä pelissä tullutkaan yhtään kappaletta. Tällä varmistamme tiettyjen tilanteiden harjoittelun ja voimme samalla käsikirjoittaa ottelua niin, että saamme parhaat kokemukset tästä irti.

Lauantaina joukkue siirtyy Kuopiosta Siilinjärven puolelle, jossa vastaan asettuu klo 15.00 alkavassa ottelussa Siilinjärven Pesis.

–Lauantaina pelataan sitten ihan kaikkien pesäpallon oppien ja sääntöjen mukaan. Täysimittainen ja oikeanlainen pelitapahtuma on siellä luvassa, jatkoi Korhonen.

Joukkue on harjoitellut toukokuun puolivälistä lähtien ensin pienryhmissä ja kesäkuun alusta alkaen joukkueharjoituksia on päästy viettämään normaalisti.

–Joukkue viettää yhdessä tiiviin kaksipäiväisen ajanjakson siinä ja majoitumme Savossa. Saamme siinä joukkueen kanssa yhteistä aikaa ja kokemuksia tiivistymistä. Positiiviset ajatukset kohti viikonloppua mentäessä, päätti Korhonen.