JoMa päätti runkosarjan voittoon – Niemi toiselle tuhannelle!

JoMa kukisti illan kamppailussa Kerubi Stadionilla Siilinjärven Pesiksen numeroin 2-0 (6-2, 4-1).

Illan ottelun suurin mielenkiinto keskittyi JoMan Juha Niemeen, joka oli ennen ottelua yhden lyödyn päässä maagisesta 1000 lyödyn juoksun rajapyykistä.

Ottelu sai joensuulaisittain maukkaan startin, kun ensimmäisessä vuoroparissa Aleksi Rautiainen puhkaisi kolmospuolelta SiiPen ulkokentän ja kotijoukkue siirtyi 4-0- johtoon. SiiPen vastaus nähtiin toisessa vuoroparissa, kun Kimmo Lukkari iskin pallon kakkoskopparina poikkeuksellisesi pelanneen Joni Lehikoisen eteen. Pallo pomppasi Lehikoisen yli ja siilinjärveläiset kavensivat tilanteeksi 4-2.

Kolmannessa vuoroparissa illan odotetuin hetki sitten tapahtui. Lyöjätykki Niemi asteli purkamaan ajolähtötilannetta näpäyttäen kierteisen kakkosrajanäpyn ruutuun. SiiPen ulkokenttä oli voimaton tilanteessa ja tämän jälkeen 1000 lyödyn juoksun juhlat käynnistyivät 1868 katsojan osoittaen seisaaltaan kunnioituksensa pesishistoriaa tehneelle Niemelle.

Niemestä tuli kautta aikain nopeinten 1000 lyötyä juoksua urallaan iskenyt pelaaja miesten Superpesiksessä. Ennen Niemeä 1000 lyötyä ovat onnistuneet iskemään Juha Korhonen, Jere Dahlström, Sami Joukainen, Roope Korhonen ja Simo Eerikäinen. Niemi oli samalla myös nuorin onnistuja.

–Onhan se ihan käsittämätön määrä, ei voi muuta sanoa. Kovia pelimiehiä siellä oli ennen minua, joiden lyöntejä olen ihaillut urani varrella, kommentoi Niemi tuoreeltaan.

Juhlallisuuksien jälkeen Niemi takoi vielä illan toisen lyödyn juoksun samaan vuoropariin, joka takasi JoMan jaksovoiton numeroin 6-2.

–Iloinen olen Niemen, Rautiaisen ja Litmasen onnistumisista. Kovasti nousujohteista

Niemi ja Rautiainen ratkaisivat toisella jaksolla

Ottelun toisen jakson alkuun ottelussa nähtiin molemmin puolin tarkkaa ulkopelaamista ja juoksuja odoteltiin aina kolmanteen vuoropariin saakka. Ensin hyvässä lyöntivireessä olleet Rautiainen ja Niemi onnistuivat ja tasoittavalla vuorollaan SiiPe kavensi tilanteeksi 2-1 Samu Vainikaisen onnistumisella. Tämän lähemmäs vierailijat eivät päässeet, sillä kotijoukkue takoi jälleen kerran Rautiaisen ja Niemen ansiosta jakson loppulukemiksi 4-1.

–Se oli mielestäni kohtuullinen peli. Panosta ei hirveästi ollut, mutta onnistuimme siinä loppukauden aikana, että osasimme sitä itsellemme hieman tehdä. Nämä ovat parhaita mahdollisia harjoituksia ja meillä oli täydellinen loppuohjelma runkosarjassa, kun pelejä oli hirveä määrä, kommentoi Juhani Lehtimäki.

–Jouduimme kierrättämään miehiä, mutta se tarjosi hienon mahdollisuuden sille, että saimme jätkiä paremmin peliin sisään.

Puolivälierät Hyvinkään Tahkoa vastaan

Joensuun Maila sijoittui Superpesiksen runkosarjassa lopulta neljänneksi tasapistein Kouvolan Pallonlyöjien kanssa. Tasapisteissä sarjasijoituksen ratkaisee voitettujen otteluiden määrä, joita kouvolalaisilla oli lopulta yksi joensuulaisia enemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että JoMa kohtaa puolivälierissä Hyvinkään Tahkon.

–Erittäin kova sarja on tulossa. Kova joukkue, joka on kotiuttanut hyvin Juha Korhosen johdolla. Heillä on myös nopea keula, Meillä on sellainen tavoite, että sen saavuttaa, niin kaikki joukkueet tulee voittaa. Yksi voitto kerrallaan niitä lähdetään naaraamaan. Tiedämme sen, että kun laitamme oman paketin hyvää iskuun, niin tulemme pärjäämään, päätti Lehtimäki.

Katso ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan tästä linkistä!

Näin syntyi Juha Niemen 1000. lyöty juoksu!

Katso kuvat matsista!