JoMa nujersi SiiPen – “Onnistuimme parantamaan sisäpeliämme”

1672 silmäparia saapui Kerubi Stadionille toteamaan Joensuun Mailan vahvan sisäpelin ja rautaisen ulkopelin, kun joensuulaiset kaatoivat Siilinjärven Pesiksen lukemin 2-0 (5-1, 4-1).

Joensuun Maila oli herra ja hidalgo Siilinjärven Pesistä vastaan Kerubi Stadionin tiistai-illassa. JoMan varmaotteinen ulkopeli piti SiiPen aisoissa, ja sisäpeli löysi tällä kertaa oikeat raiteet.

Joensuulaisten tärkeänä teesinä olikin parantaa sarja-avauksessa sakannutta sisäpeliä. Siinä missä sarja-avauksessa syntyi vaivaiset kaksi juoksua, nähtiin juoksuja tällä kertaa yhdeksän kappaletta.

–Isona ajatuksena oli, että jos pystymme parantamaan määriä kärkilyönneissä, kolmostilanteissa ja juoksuissa, on lopputuloskin voitollinen. Sisäpeliä lähdimme ehdottomasti parantamaan ja onnistuimme siinä, iloitsi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Ottelun avausjuoksusta heti ensimmäisessä vuoroparissa vastasi Henri Litmanen, joka löi Konsta Piirosen kotiin. Kolmannella sisävuorolla kotijoukkue laittoi myllyn käyntiin ja teki jaksovoittoon oikeuttaneet juoksut. Ensimmäisestä juoksusta vastasi Lauri Kivinen. Heti perään Aleksi Rautiainen upotti lyöntinsä kopparin eteen, ja Juha Puhtimäki kirmasi kotiin. Puhtimäki pääsi vielä itse esittelemään kumuraansa kotiuttamalla Konsta Kettusen ja viemään joensuulaiset 4-0-karkumatkalle. Neljännessä vuoroparissa Maestro Puhtimäki vastasi myös JoMan viidennestä lyödystä.

–Vaikka ensimmäisellä jaksolla meillä oli kahdesti paloton kakkostilanne, joka tyhjentyi kopilla, me päästiin niistä yli. Me pyrimme teroittamaan sitä, että uskalletaan lyödä myös kakkostilanteessa. Meiltä löytyy siihen laajuutta ja leveyttä, tuumi Korhonen.

Toiselle jaksolle SiiPe tuli väkevällä peli-ilmeellä luomalla palottoman ajolähtötilanteen. Vierailijoiden jokeri Tommi Piirainen oli kuitenkin helisemässä Puhtimäen käsittelyssä, ja ajolähtö päättyi lopulta kahteen paloon.

Tämän jälkeen JoMa otti ohjat käsiinsä ja meni menojaan. Toisen jakson lyödyistä vastasivat Henri Litmanen ja kaksi juoksua lyönyt Antti Hartikainen.

–Yksi erinomainen nostettava asia ottelusta oli, että kaikki meidän pääkotiuttajat saivat tälle päivälle onnistumisia.

–Näin äkkiseltään harmittamaan jäi vain se, että Aleksi Rautiainen jäi toisella jaksolla täysin lyömättä. Toki ottelu kulki tällä kertaa siten, että näin kävi, “Doksa” harmitteli.

Joensuun Mailan seuraava kotiottelu on jo heti torstaina 9.7. Kerubi Stadionilla, kun Kiteen Pallo saapuu naapuripitäjästä vieraaksi. Osta lippusi ennakkoon tästä linkistä – paikkoja on rajoitetusti!

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat matsista!