JoMa nujersi Jymyn myös revanssissa

Loppuunmyyty Kerubi Stadion sai jälleen kokea voitonriemun, kun Sotkamon Jymy kaatui loppulukemin 1-0 (3-3, 5-1).

Joensuun Maila ei antanut Sotkamon Jymyn tasata puntteja Kerubi Stadionin torstai-illassa. JoMa oli revanssipelissä kovempi kotiutuksissa, mikä oli ehkä suurin voiton tae.

Kotiutuksissa kunnostautui taas kerran jokeri Aleksi Rautiainen, joka löi kolme juoksua. Sisäpelissä säkenöi myös JoMan ykköspalkittu Konsta Kettunen, joka täräytti kunnarin, toi kaksi juoksua ja merkkautti 8/9 kärkilyönnit.

–Helkkarin hieno ottelu oli jälleen kerran. Loppuunmyyty stadion, ja itse nautin ehdottomasti pelaamisesta, iloitsi Kettunen matsin jälkeen.

Avausjakso kääntyi tasuriin

Joensuun Maila sai juoksuhanat auki heti ensimmäisellä sisävuorollaan. Rautiainen operoi mailassa taatulla laadulla kotiuttaen Antti Hartikaisen. Iiro Kuosa sai myös mailan varressa vastuuta ja oli kiertää painavalla kumurallaan kunniaa, mutta mainosaita vesitti miehen kunnarin. Kuosan lyönnillä kotiin kuitenkin ennätti Rautiainen.

–Peliinlähtö oli tänään hyvä niin sisä- kuin ulkopelinkin osalta. Tuntui, että moni kaveri oli vireessä, avasi pelin alkua pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Sotkamo sai kaipaamansa juoksun toisen aloittavalla, kun Lauri Rönkkö toi vieraat juoksun päähän. JoMan sisäpeli osoitti hiipumisen merkkejä, kunnes kolmannella sisävuorolla Kettunen pamautti pallon yliopistolle ja vei kunnarillaan JoMan 3-1-johtoon.

Jymy tuli vielä viimeisellä sisävuorollaan rinnalle. Jokerit Rönkkö ja Roope Korhonen pääsivät purkamaan tilannetta ja onnistuivat lyömään kumpikin yhden mieheen.

Kun JoMan lopettava sisävuoro jäi torsoksi, jaksotauolle poistuttiin 3-3-tasalukemissa.

–Jakson loppua kohden oli tunne mennä järjen edelle. Tuli hieman hätä ja kiire neljännessä ulkovuorossa - jäi paloja tekemättä ja annettiin takavaihtokin. Se heijastui meidän viimeiseen sisävuoroonkin, jossa palot tulivat varsin nopeasti, Korhonen harmitteli.

Tärkeä jakson alku

Toiselle jaksolle JoMa tuli sisuuntuneesti varsinkin ulkopelin osalta. Sisäpeli lähti käyntiin hieman yskähdellen, mutta Mikko Kemppainen iski toisella sisävuorolla tärkeän juoksun kotiuttamalla Kettusen.

Kolmannella ja neljännellä sisävuorolla alkoi tapahtua todenteolla, kun JoMa paineli peräti 5-0-johtoon ennen Jymyn ottelun viimeistä sisävuoroa. Joensuulaisten lyödyistä vastasivat Juha Puhtimäki, Samuel Tirkkonen ja Rautiainen, jonka läpilyönti oli kahden juoksun arvoinen.

Vieraat saivat vielä lopussa tilanteenpoikasta rakennettua. Konsta Kurikka antoi kavennuksellaan vielä pientä toivonkipinää Jymylle, mutta JoMa sammutti sen kipinän alta aikayksikön.

–Toisen jakson alku oli hirmu tärkeä meille. Vaikkei sisällä heti juoksua tullutkaan, se ensimmäinen ulkovuoro oli se juttu. Päästiin peliin mukaan menetetyn jaksovoiton jälkeen ja hiljalleen sieltä alkoi taas onnistumisiakin tulemaan, iloitsi Korhonen.

Joensuun Mailan ottelut jatkuvat sunnuntaina 2.8. vieraspelillä Manse PP:tä vastaan. Seuraava kotiottelu Kerubi Stadionilla pelataan 7.8., jolloin vastaan asettuu Kankaanpään Maila.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso matsin kuvat