JoMa nollasi Pallo-Veikot

Joensuun Mailan voittoputki kasvoi 21 otteluun, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui runkosarjan viimeisessä ottelussa loppulukemin 0-2 (0-1, 0-3).

Joensuun Mailalla ei ollut illan otteluun pisteiden suhteen merkitystä, sillä runkosarjan voitto ratkesi jo sunnuntaina. Imatralle puolestaan kelpasi vain kolmen pisteen voitto, eikä sekään lopulta olisi oikeuttanut pudotuspeleihin, sillä pudotuspelihaaveet eivät olleet enää Pallo-Veikkojen omissa käsissä.

–Onhan tällaisen ottelun lähtökohta hieman haastava, mutta erilainen. Ei meillä hirveästi odotuksia tälle päivälle ollut – kunhan ei lähdetä täältä pahalla mielellä kotimatkalle. Kyllä se voitto kannatti ottaa ja sen mukaan pelata, veisteli pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Imatra tylysti nollille

Joensuun Mailan ulkopeli oli läpi ottelun mallikasta tekemistä, ja IPV ei saanut ottelussa juoksun juoksua.

Avausjakson voittoon riittikin ainoastaan yksi juoksu, joka tuli JoMan ensimmäisellä sisävuorolla. Juha Puhtimäki ja Henri Litmanen saivat molemmat yrittää ensiksi purkaa ajolähtöä, mutta lopulta kahden palon ajoon kaivettiin esiin Aleksi Rautiainen. Rautiaisen auringonvarma kumura tärähti kolmoskoppari Teemu Nurmion eteen, eikä Nurmiolla ollut pienintäkään saumaa polttaa etenijää tilanteessa.

–Se oli ammattimainen ja tasainen esitys joukkueelta. Suoritukset tehtiin ulkona jämäkästi ja meidän nollatilanne oli hyvä, josta kaikki lähti liikkeelle, Korhonen aprikoi.

Toisella jaksolla JoMalla ei ollut taaskaan ulkopelin suhteen hädän päivää. Toisen aloittavalla Puhtimäki ja Simo Vainikainen kunnostautuivat kotiutuspuuhissa, ja kolmannella sisävuorolla Iiro Kuosa viimeisteli jakson loppulukemiksi 0-3.

–Pisteiden kannaltahan ottelu oli meille merkityksetön, minkä takia oli hyvä ettei mitään haavereitakaan joukkueelle syntynyt. Riittävän ammattimainen esitys ja hyvillä mielin kotiinpäin, tiivisti “Doksa”.

Katso kuvat matsista