JoMa nollasi KiPan – "Voitto tuli ja eteenpäin"

Koleassa säässä pelattu kesän ensimmäinen Pohjois-Karjalan pesisderby päättyi Joensuun Mailan kotivoittoon numeroin 1-0 (0-0, 10-0).

Varsin kolea sää hyydytti avausjaksolla molempien joukkueiden sisäpelaamista. Ulkopelaaminen puolestaan sujui molemmilta joukkueilta mallikkaasti. Kiteeläisille kirjattiin avausjaksolla vain yksi kolmostilanne, joka kertoo JoMan onnistumisesta ulkopelissä. KiPa puolestaan onnistui mallikkaasti räpylässä, kun JoMa pääsi kahteen otteeseen yrittämään kotiutusta palottomasta ajolähdöstä tuloksetta. Avausjakso tasattiin numeroin 0-0.

–Kuten lukemat näyttävät, niin ensimmäinen jakso oli tuollaista nahua pelaamista. Molemmat pelasivat ihan hyvää ulkopeliä, mutta meidän kotiutuslyöntimme olivat ponnettomia mitä pääsimme merkistä lyömään, kommentoi JoMan parhaana palkittu Lauri Kivinen.

Samoilla linjoilla oli myös pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Peli oli sen tyyppinen, kun ajattelimmekin. Ensimmäisellä jaksolla piti vain juoksu saada lyötyä, mutta kyllä minusta tuntui, että riittävä määrä kuitenkin yritettiin kotiutusta. Yritimme kuitenkin sellaisilla lyönneillä, jota olimme ajatelleet. Ainut mikä niistä puuttui, oli laatu, kun viisi-kuusi paloa tuli kotiin ensimmäisellä jaksolla.

Avausvuoro ratkaisi toisen jakson

Ottelun toisella jaksolla nähtiin sisuuntunut JoMa sisäpelissä. Heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla vuorolla joensuulaiset rakensivat palottoman ajolähdön Aleksi Rautiaiselle, joka niittasi pallon läpi kakkosluukusta. Tuloksena pajatson tyhjennys, kunnari päälle ja joensuulaiset 4-0- johtoon.

–Toisella jaksolla homma aukesi, kun Allu löi ajolähtöön kunnarin. Siitä saimme sitten päätä auki, peli rentoutui ja saimme onnistumisia sen myötä, näki Kivinen.

Ensimmäisen vuoron onnistumiset eivät tähän päättyneet, vaan JoMa takoi vielä johdon 8-0:aan. Ensin Iiro Kuosa kotiutti Matias Hännisen ja tätä seuranneella harhaheitolla kotiin ennätti Matias Hänninen. Vuoro jatkui ja illan toinen kunnari nähtiin vielä vuoron päätteeksi, kun Lauri Kivinen puhkaisi kentän kakkospuolelta. Kotiin tuolla lyönnillä riensi Tuomas Jussila.

–Pitää vain onnistua lyömään, sellaista tämä pesis on. Sitten kun onnistui, niin peli oli eri näköistä. Kitee taisi yrittää kolme kertaa kotiutusta, niin se on hyvää ulkopelaamista. Ne miehet, joita merkkasimme, niin niissä onnistuimme hyvin, jatkoi Lehtimäki.

Kitee ei saanut sisäpeliään auki ja JoMan ulkokentällä oli helppo työ pitää kiteeläiset aisoissa. Jakson loppulukenat 10-0 iskivät Kivinen ja Juha Niemi.

–Jos puhutaan siitä, että tässä on jälleen jonkinlainen käännekohta kaudelle ja tärkeä hetki, kun miehiä puuttuu. Sen suhteen pitää antaa puhtaat paperit kavereille. Voitto tuli ja eteenpäin, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila jatkaa Superpesiksen runkosarjaa sunnuntaina Siilinjärven Pesiksen vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 30.5. Tuolloin vastaan asettuu viime syksyn finalisti Kouvolan Pallonlyöjät. Liput otteluun ovat myynnissä. Varmista paikkasi ja osta lippusi tästä!

Business Joensuu lehdistötilaisuus | Joensuun Maila - Kiteen Pallo 24.5.2019

Katso kuvat matsista