JoMa murjoi KeKin – “Virkeän oloinen esitys”

Joensuun Maila piti Kempeleen Kirin tiukassa talutushihnassa ja vei kolme pistettä loppulukemin 2-0 (9-6, 5-0).

Joensuun Maila pelasi lauantai-iltana todella vakuuttavaa pesäpalloa Kerubi Stadionilla. Vierasjoukkue Kempeleen Kiri yritti roikkua mukana, mutta JoMan tappavan tehokas kokonaisvaltainen suorittaminen ei jättänyt vierailijoille juuri lainkaan mahdollisuuksia.

–Ehjyys oli yhtenä meidän teemana tänään, ja kyllähän sana ehjä kuvasti hyvin meidän matsia. Hyvä pelihän se oli meiltä kaikkinensa, sitä ei käy kiistäminen, hymyili pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Sisäpeli rullasi

Ottelun avausjaksosta muodostui melkoinen juoksukarnevaali.

Aleksi Rautiainen iski heti avausvuorossa JoMan 1-0-johtoon takuuvarmalla tappikumurallaan. KeKi onnistui myös omalla sisävuorollaan ja sai tasoituksen, kun jokeri Matti Korhonen onnistui ajolähdössä.

Toisen aloittavalla JoMa meni menojaan. Rautiainen onnistui jälleen lyömään juoksun, minkä jälkeen oli Konsta Kettusen vuoro täräyttää pinna. Viimeistään Henri Litmanen riehaannutti kotiyleisön lyömällä kunnarin ja kaksi tavallista juoksua, kun painava kumura yllätti kolmoskoppari Jussi Korhosen.

Kempele ei ollut millään saada kirivaihdetta silmään, kun taas JoMa myllytti minkä kerkesi. Seuraavilla sisävuoroilla 6-1-johto venyi jo 9-1:een Juha Puhtimäen, Kettusen ja Rautiaisen lyönneillä.

–Meillä on aiemmin ollut sitä, että jos jaksojen alut ovat olleet hyviä niin seuraavilla vuoroilla tekeminen on hieman pysähtynyt. Tänään oltiin siinä hyviä, että pystyttiin jauhamaan ja saatiin koko miehitys peliin mukaan, Korhonen tuumi.

Neljännen lopettavalla tilanne näytti vierailijoiden kannalta varsin tukalalta. Tommi Koiviston lyönti lipsahti kuitenkin kakkospesästä läpi aina aitojen alitse, ja tilanne olikin yhtäkkiä 9-4. Kovasta yrityksestä huolimatta takamatka oli KeKille kuitenkin liikaa, vaikka Jokerit Ossi Meriläinen ja Matti Korhonen kaunistelivatkin jaksolukemat vielä 9-6:een.

Suvereeni toinen jakso

Toisella jaksolla Joensuun Mailan ulkopeli nollasi KeKin totaalisesti. JoMa onnistui nollaamisen lisäksi myös lyömään juoksun jokaiseen sisävuoroon.

Jakson avausjuoksusta vastasi Puhtimäki. “Puten” ensimmäinen kumura putosi väliin, mutta KeKi taikoi tilanteesta peräti kaksi paloa. Tästä sisuuntuneena Puhtimäki tälläsi pallon kolmosjatkeelta läpi, mutta vain yhden juoksun arvoisesti. Hetkeä myöhemmin Lauri Kiviselle laitettiin yllätysmerkkiä, ja Puhtimäki ennätti kotipesään keskipompun turvin.

Toisella sisävuorolla Puhtimäki oli jälleen asialla vieden JoMan 3-0-johtoon. Rautiainen onnistui myös näpyssään, jolla JoMan johto kasvoi jo neljään. Rautiainen sai vastuuta myös kolmannella sisävuorolla ja viimeisteli jaksolukemiksi 5-0.

–Hirveän paljon oli meidän pelissä hyviä asioita. Kun jokaiseen sisävuoroon saa juoksuja, se kertoo ehdottomasti sisäpelin rullaavuudesta. En tiedä, miltä sisäpelimme ulospäin näytti, mutta minusta se oli virkeän oloista, “Doksa” mietiskeli.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat!