JoMa kukisti SiiPen – ”Ennakkoluulotonta meininkiä"

Torstai-illan supervuorotappion jälkeen Joensuun Mailalle tarjottiin kasvojen pesun paikkaa heti sunnuntaina kotiyleisön edessä, kun sarjanousija Siilinjärven Pesis saapui vieraaksi Kerubi Stadionille.

Kentällä nähtiinkin pirteä joensuulaisryhmä, nappasi kuskin paikan ottelun toisessa vuoroparissa. JoMan kärki rakenteli ajolähdön numerolla neljä pelanneelle Juha Puhtimäelle, joka ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan kotiutti Konsta Kettusen vakuuttavalla varsilyönnillä. Tilanne jatkui ja Aleksi Rautiainen asteli lyöntipaikalle. Toisella lyönnillään Rautiainen täräytti pallon kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti lisäten JoMan johtonumeroiksi 3-0.

–Meillä oli hyvä pelifiilis ja meininki matsissa. Itsellä sattui muutama hyvä lyönti kohdalleen, mutta muutamia tuli helpommillakin. Tietysti ne olivat suunniteltuja paikkoja, joten ihan hyvää tekemistä sen suhteen, kommentoi JoMan parhaana palkittu Rautiainen.

Rautiainen ja Juha Niemi niittasivat kolmannessa vuoroparissa 5-0- lukemat taululle, jotka jäivät jakson loppulukemiksi.

Silmiinpistävää ottelussa oli se, että mailat eivät kestäneet pelaamista, vaan raksahtelivat kerta toisensa jälkeen rikki.

–Eihän mailojen hajoaminen saisi vaikuttaa, mutta kun niitä jatkuvasti hajoilee, niin täytyy vain sulkea se asia pois mielestä. Joku antaa mailan tilalle ja lyödään sitten sillä. Onhan se totta kai erilaista, kun joutuu jopa kolmella erilaisella mailatyypillä lyömään kesken pelin. Kun lyö keskiosuman mailalla kuin mailalla, niin sittenhän se pallo on oikeassa paikassa, jatkoi Rautiainen.

Samaa rataa toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso tarjosi 1210 katsojalle hyvin pitkälti samanlaisen näytöksen, kuin avausjakso. JoMa polkaisi kaasut jälleen toisessa vuoroparissa, kun Niemi, Rautiainen ja Simo Rahunen onnistuivat mailan varressa.

–Meidän teemamme otteluun oli tunne ja se, että meillä on kivaa, kun pelataan pesistä. Se oli asia, josta sovimme, että annamme palautetta toisillemme ainoastaan. Mulla oli ainakin tosi kivaa ja uskon, että se näytti siltä myös katsomoon, kommentoi pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Nämä asiat, kun ovat kunnossa, niin silloin olemme asian ytimessä. Sellaisessa suorittamisessa on paljon hyvää, mutta siinä on myös paljon vaaroja. Ei tässä touhussa ole järkeä, jos se ei ole sellaista, että se ei tunnu oikein isosti, jatkoi Lehtimäki.

JoMa lisäsi johtoaan 4-0:aan toisessa kolmannessa vuoroparissa. Siilinjärveläisten lyöjäjokeri Kimmo Lukkari kavensi toisen jakson loppulukemiksi 4-1 neljännen vuoroparin aloittavalla vuorolla.

Joensuun Mailan kokoonpanosta illan ottelussa puuttuivat Mikko Kemppainen ja Lauri Kivinen. Kokoonpanoon nousi Samuel Tirkkonen, joka debytoi ennakkoluuttomasti miesten otteluissa. JoMan koppariparina pelasivat Konsta Kettunen ja Konsta Piironen.

–Peli ei ollut tietenkään ihan täydellistä, mutta ulkopeli oli erittäin rauhallista ja hyvä tempo oli päällä koko ajan. Uusia miehiä oli uusilla paikoilla, mutta he onnistuivat hyvin. Tirkkosen poikakin pääsi ensimmäisen kerran pelaamaan Superpesikseen ja esitti ennakkoluulotonta meininkiä. Hyvä mieli jäi tästä, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina Kempeleen Kirin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Kerubi Stadionilla perjantaina 24.5., jolloin vastustajaksi saapuu Kiteen Pallo. Paikallismatsin liput ovat myynnissä – varmasti paikkasi tästä!

Business Joensuun lehdistötilaisuus

Kuvagalleria ottelusta