JoMa kukisti Mansen – ”Tasapainoinen esitys meiltä”

Joensuun Maila kaatoi sarjanousija Manse PP:n Kerubi Stadionin lauantai-illassa numeroin 2-0 (6-2, 6-4).

Joensuun Mailan kokoonpano koki pelipäivänä muutoksia, kun Aleksi Rautiainen jäi flunssan vuoksi sivuun ja kokoonpanoon nousi ensimmäiseen superpesisotteluunsa Konsta Saarilehto. Jokeriosastolla nähtiin myös edellisen ottelun tapaan Erkka Gröhn numerolla 12.

–Molemmat ovat olleet meidän harjoitusringissämme mukana. Sellaisella nuoren pelaajan nöyryydellä, mutta ei kuitenkaan nöyristelemällä molemmat miehet suunsa auki saavat. Jos pojilta kysyy, niin uskoisin, että heidän on tuohon porukkaan aika helppo tulla. Tuo meidän pukukoppimme on nuorelle juniorille turvallinen kotipesä, näki pelinjohtaja Mikko Korhonen.

JoMa näytti sarjanousijalle kaapin paikan heti ottelun ensimmäisessä vuoroparissa, kun Henri Litmanen niittasi pallon kolmospuolelta metsään ja taululla komeili JoMan 3-0-johtolukemat.

–Kaiken kaikkiaan tasapainoinen esitys meiltä. Tyytyväinen täytyy olla, lähdimme hakemaan hyvää peruspeliä ja siinä onnistuimme. Omassa lyöntipelissä on ollut pientä aaltoliikettä, mutta jospa se tasaisuus alkaisi tästä päivästä, kommentoi Litmanen.

Ottelun toisessa vuoroparissa Lauri Kivisen onnistuminen vei JoMan 4-0-johtoon, mutta tämän jälkeen tamperelaiset saivat ottelun juonesta kiinni. Valtaisat suosionosoitukset joensuulaisyleisöltä saanut Juha Niemi onnistui kahdessa kotiutuksessa peräkkäin ja tilanne kaventui 4-2:een.

JoMa ei antanut kuitenkaan armoa, vaan kolmannen vuoroparin tasoittavalla Juha Puhtimäki puhkaisi niin ikään kolmospuolen lyönnillään jakson loppulukemiksi 6-2.

Yksi nukahdus toisella jaksolla

Joensuun Maila sai myös ottelun toiselle jaksolle toivomansa alun, kun kotijoukkue paineli 3-0-johtoon vapaataivaljuoksun, sekä Lauri Kivisen ja Simo Rahusen onnistumisten myötä.

–Paljon kyllä näen hyvää meidän pelissämme. Nollatilanteessa Piironen avasi ladun jokaisella kerralla, kakkostilanteen purkaminen oli sataprosenttista ja tilannemäärä oli komea. Flunssan vuoksi sivussa ollutta Rautiaista paikkasivat sitten hienosti Puhtimäki, Litmanen ja Kivinen, linjasi Korhonen.

Vierailijoiden Juuso Myllyniemi kavensi tilanteeksi 3-1, mutta tämän jälkeen JoMa näytti menevän menojaan, kun Puhtimäki, Litmanen ja Kivinen niittasivat taululle 6-1-johdon.

Toisen vuoroparin tasoittavalla kuitenkin Manse hiipi vielä iskuetäisyydelle, kun Ville Hotakainen, Niemi ja Tuomas Tuohisaari onnistuivat.

–Saimme parilla läpilyönnillä kohdistettua painetta sinne, minne suunnittelimmekin. Yhdessä ulkovuorossa meinasi hieman keskittyminen ja tekeminen karata. Saimme kuitenkin nopeasti tehtyä ryhtiliikkeen ja tekeminen palasi omalle tasolle.

Tämän lähemmäs Manse ei enää jakson loppupuolella päässyt ja toisen jakson loppulukemat kirjattiin JoMalle numeroin 6-4.

Voiton myötä JoMa venytti voittoputkeaan jo 14 ottelun mittaiseksi. Seuraava ottelu joensuulaisilla on tiistaina Hyvinkäällä Tahkoa vastaan ja kotiotteluiden tunnelmaan päästään jälleen torstaina 20.8., jolloin vastaan asettuu Pattijoen Urheilijat.